VALİ KARA ŞEHİT "ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TÜRKİYE GENELİ KAMPANYA BAŞLATIYORUZ"

ÇORUM 24 Nisan 2016 11:51
Videoyu Aç VALİ KARA ŞEHİT "ÇOCUKLARIMIZ  İÇİN TÜRKİYE GENELİ KAMPANYA BAŞLATIYORUZ"
A
a

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.Program sonunda konuşma yapan Vali Ahmet Kara, 23 Nisan’ın çocuklara sahip çıkma günü ve çocuk haklarını idrak edilmesinin bayramı olması gerektiğini söyledi.“Pazartesi gününden tibaren Türkiye çapında bir kampanya başlatacağız.

‘KAMPANYA SONUNDA ŞEHİT ÇOCUKLARINA EV ALMAK İSTİYORUZ’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu


Törene Vali Ahmet Kara, yardımcıları Adem Saçan, Haldun Aksalman,  Garnizon Komutan Vekili Yarbay Rüştü Ahmet Altun, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Üzeyir Karakülah, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Baro Başkanı Altan Akpınar, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, anıta çelenk sundu.

Program sonunda konuşma yapan Vali Ahmet Kara,  23 Nisan’ın çocuklara sahip çıkma günü ve çocuk haklarını idrak edilmesinin bayramı olması gerektiğini söyledi.

İstiklal savaşından sonra şehitlerin fazla olmasından dolayı şehit çocukları için çeşitli kampanyaların başlatıldığını belirten Kara, konuşmasına şöyle devam etti:

“Pazartesi gününden tibaren Türkiye çapında bir kampanya başlatacağız. Şehit çocukları için bir şeyler yapmak isteyen Çorum’un çeşitli kesimlerinden bizlere talepler geldi. Bizlerde bu taleplerden ilham alarak tüm Türkiye çapında şehit çocuklarına yardım kampanyası adında bir kampanya başlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye çapında olmak üzere Çorumlu şehitlerin çocukları için parasal olarak yardım kampanyasının Pazartesi günü başlatılması için hazırlıklarımızı yaptık. Çünkü bir şekilde devletimiz şehitlerimizin eşlerine ve iki yakınına istihdam sağlayarak imkânlar sunuyor. Bizlerde çocuklarına sahip çıkmak adına bu kampanyayı başlatacağız. Kampanyadan gelen paralar ile şehit çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz.

Çorumlu esnaflardan bir grup bizi ziyaret ederek, devletin haricinde kendilerinin ilave olarak bir yardım yapmak istediklerini söylediler. Bizde bu yardımlara önderlik yapmak adına Valilik olarak böyle bir kampanya yapıyoruz ve  bu kampanya sonunda iyi bir sonuç elde edersek şehit çocuklarına birer ev almayı planlıyoruz.” 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam