Vali Mustafa Çiftçi organlarını bağışladı

ÇORUM 4 Kasım 2019 22:40
Videoyu Aç Vali Mustafa Çiftçi organlarını bağışladı
A
a

Organ Bağışı Haftası nedeniyle Çorum ValisiMustafa Çiftçi,‘Bir organ bir hayat’ diyerek, Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde organ bağışında bulundu...



Organ bağışının toplumdaki yeri ve önemine değinen Vali Çiftçi,  3-9 Kasım tarihler arasında kutlanan Organ Bağış Hafası’nın, kamuoyunu bilinçlendrmek ve organ naklinin yaygınlaştırılması açısından önemli br etkinlik olduğunu söyledi. Organ bağışı yapan her insanın nakli bekleyen nice hastalara umut olduğunu dile getiren Çiftçi, “Organ bağışı en kutsal olan yaşama hakkını devam ettirme çabasıdır. Bu nedenle organ nakli konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, organ nakline teşvik etmek için gerekli çalışma ve gayret gösterilmelidir” ifadeleri Valilik sosyal medya hesabından  böyle duyruldu.


Vali Mustafa Çiftçi kendi sosyal medya hesabından şu açıklamalara yer verdi. Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle bugün Hitit Üniversitesi Erol OLÇOK Eğitim ve Araştırma Hastanesinde organ bağışında bulundum.İnancımız bir insanın hayatını kurtarmayı, tüm insanlığı kurtarmakla eş tutuyor. Unutmayalım ki, her bir organ bağışı yeni bir hayattır, insanın insana yapabileceği en büyük yardımdır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu da organ naklinin câiz olduğu hususunda görüş belirtmiştir. Böbreğinizi, karaciğerinizi, akciğerinizi, kalbinizi, gözünüzü bağışlayabilir, bir insanın yaşama umudu olabilirsiniz. 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam