
Çorum Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anitta Otel’de bir resepsiyon düzenlendi.
Anitta Otel’de Cumhuriyetimizin 95. Yılı münasebetiyle düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonuna Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Ceylan, İdare Mahkemesi Başkanı Kemaleddin Özdemir, Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Siyasi Parti İl Başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Programda bir konuşma yapan Vali Kılıç, “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını kutluyoruz.
Hatırlayalım o günleri hafızalarımızı bir karıştıralım. Çok önemli bir cümle her şey bitti dediğiniz bir an. Eli silah tutan on altı yaşındaki kolej öğrencilerine kadar asker alıp harbe gönderdiğimiz bir daha geri gelmeyen annelerinin kuzusu evlatlar, orduları dağıtılmış bir ülke ve vatan toprağına saldırılmış bir ülke, elde hiçbir şey yok, silah yok, teçhizat yok hatta ekmek yok, su yok arkadaşlar. Ülkede birinci dünya harbinden şehit olmamış çok az insan var. Yaşlılar var kadınlar var. Her nasılsa şehit düşmemiş subaylarımız var. Bizde bu kadar imkânsızlık ve yokluk var iken karşımızda teknolojinin son donanımlarıyla üzerimize gelen İngiltere var, Fransa var, Rusya var. Vatan toprağı işgal edilmiş, İstanbul esir, Erzurum esir ve İzmir’den Yunanlılar girmişler.

Koca koca ordular var karşımızda. Bizde ne var? Çok az bir şey, artık her şeyin bittiği dediğimiz anda bir ses şunu haykırdı ve Millet hep beraber o sesi haykırdı. Ya İstiklal! Ya Ölüm! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurmaylarımız bin bir zorluklar içerisinde yeni bir ordu kurma yoluna gittiler. Ama karşımızdaki düşmanlar çok güçlüydü. İşte her şey bitti dediğimiz anda neler oldu. Rusya’da bir ihtilal oldu. Düşmanlarımızın en büyüğü topraklarımızdan çekildi. Hatta bize yardım etti. Silah gönderdi. Fransa ve İngiltere’nin arası açıldı. Fransa; Ankara anlaşmasıyla Misakı Milli sınırları içerisindeki coğrafyayı terk etti. Bize Kazan Müslümanlarından ve Hindistan’dan gelen parayla onlardan silah satın aldık. Sonrası malum Yunan orduları denize döküldü. İngiltere tek bir kurşun atmadan ülkemizden çekildi gitti.

Bunları niye anlattık? Hafızamızı niye zorladık? Birinci Dünya savaşı öncesindeki şartlar Dünya yine ülkemizi yine bu kutsal vatan topraklarını bölmek, parçalamak bizi esir etmek hatta hatta yok etmenin planlarını yapıyorlardı. Açık açık yapıyorlardı. Bizim ihtiyacımız olan nedir? Bizim ihtiyacımız olan şudur! Bir ve beraber olmak. Devletimizin, Hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmek birbirimizi sevmek, bizi tefrikaya düşürmek için verilecek provokasyonları görmemek. Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürdiyle, Türküyle, Çerkez’iyle, Laz’ıyla tek bir nefes tek bir vücut halinde bu güne kadar durduğumuz gibi bundan sonra da durmak. Eğer birliğimizi bozmazsak emin olun yakın gelecek Türkiye Cumhuriyeti Devletine çok açık görünüyor. Orta gelecekte evlatlarımız için çok daha yüce bir devletin varlığını müjdeliyor. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın diyorum. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi. Vali Necmeddin Kılıç daha sonra tüm masaları gezerek konuklarım Cumhuriyet Bayramını kutladı.



Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET