Veteriner Fakültesi için Çalışmalar başladı

ÇORUM 9 Nisan 2018 10:54
Videoyu Aç Veteriner Fakültesi için Çalışmalar başladı
A
a

Rektör Reha Metin Alkan harekete geçti.Veteriner Fakultesi için Çalışmalar başladı .Şuanda Alaca Meslek Yüksek okulu'nda veterinerlik programı var. Öncelikle bunu fakülteye çevirmemiz için öğretim eleman sayımız artırmamız gerekiyor...


Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın'  sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.Şu anda Alaca MYO'da 5 tane hocamız var. İlk etapta 10, dahasonra 50'ye kadar öğretim üyesi almamız gerekiyor.Tarım ve hayvancılık konusunda iyi bir yere gelmemiz gerekiyor. Bunun için üniversitemizin destek olması gerekiyor. Bu da veterinerlik fakültesiyle mümkün olacaktır. Çünkü Çorum'da ayakları yere basan bir fakültemiz olursa hayvancılığı ve tarımı uçuracaktır.

Bunun içinde üniversiteye büyük bir iş düşüyor. Şu anda külünü Alaca'da başlatıyoruz. " (Çağrı UZUN)  Ak Parti Milletvekili Ceylan'dan sonra söz alan Hitit Üniversitesi RektörüProf. Dr. Reha Metin Alkan ise veterinerlik programına başvuracak doktorasını tamamlamış öğretim üyelerine 1 ayda kadro sözü verdi.

Bu haber öncesi basında çıkan haber detayları

Çorum’da Birlik ve Oda Başkanları, Hitit Üniversitesi bünyesinde Veterinerlik Fakültesi kurulmasını talep ettiler.

Kuruluş kanunu 1992 yılında çıkan Veterinerlik Fakültesi’nin halen eğitim-öğretime neden açılmadığını soran Birlik ve Oda Başkanları, Veterinerlik Fakültesi’nin 26 yıl önce Gazi Üniversitesi’ne bağlı olarak Çorum Veteriner Fakültesi adıyla kurulduğunu hatırlattılar.

Konuyla ilgili Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Sarıca ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı Özgün, ortak bir basın açıklaması yaparak, Hitit Üniversitesi bünyesinde Veterinerlik Fakültesi’nin kurulmasının Çorum için artık bir elzem olduğunu dile getirdiler.

Çorum’un hayvancılık sektöründe önemli bir yol kat ettiğini vurgulayan Birlik ve Oda Başkanları, Çorum’da devletin verdiği teşviklerle birlikte küçük ve büyükbaş hayvancılığın hızla geliştiğini ancak hayvan sağlığı açısından ise herhangi bir adımın atılmadığını ifade ettiler.

Çorum’un Veterinerlik Fakültesi’ni hak eden illerin başında geldiğini belirten Birlik ve Oda Başkanları, siyasiler ve bürokratlara seslenerek, Hitit Üniversitesi bünyesinde açılacak bir Veterinerlik Fakültesi’nin Çorum’un hayvancılık sektörüne ışık tutacağı gibi yön vereceğini de sözlerine eklediler.





 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam