YALÇIN KILIÇ- NECMETTİN UZUN'A VE KÜLCÜ'YE SİTEM ETTİ

ÇORUM 11 Ocak 2018 16:57
Videoyu Aç YALÇIN KILIÇ- NECMETTİN UZUN'A VE KÜLCÜ'YE SİTEM ETTİ
A
a

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç son günlerde gündeme tekrar gelen Ahi Evran konusu ile yeni açıklamalarda bulundu.Kılıç, İnşaat Mühendisi Hazar İyibil ve İnşaat Teknikeri Fatih Başkent ile birlikte yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Zanaatkarlar Kooperatifi Başkanı Necmettin Uzun’a da cevap verdi.


Çesob Başkanı Yalçın Kılıç, Ahi Evran Sanayi Şehrini metre karesini önceden belirttikleri gibi 500 liradan, Zanaatkarlar Kooperatifini de kendilerine devredildiği taktirde 700 liradan yapacaklarını ifade etti. Basında yer alana haberler üzerine  Belediye Başkanı Muzaffer Külcü TV 19'da Ajans Çorum'da katıldığı programında Ahi Evran Sanayi Şehri ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’a metre kare fiyatlarını söylediği şekilde yapması durumunda belediyenin de dahil bütün işleri Kılıç’a yaptıracağını ifade etmişti. Sonrasında gelen açıklamalarda en son yapımına başlanan içerisinde 372 adet dükkanın yer aldığı Zanaatkarlar Sitesinin Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun, “Metrekaresini 500 TL’den değil, 700 TL’den yapsınlar, ben bu işi onlara devretmeye hazırım” diyerek, açıklamala yapmıştı.

Başkan Kılıç bugün  makamında  basın mesublarında yaptığı açıklamada  yaşanan  son gelişmelere cevap verdi. Yalçın Kılıç, Zanaatkarlar Kooperatifi için metre kare fiyatlarını 700 Liradan yapabileceklerini ve bu konuda iddialı olduğunu  söyledi. Zanaatkarlar Kooperatifi Başkanı Necmettin Uzun’un sözlerine karşılık ”Hodri Meydan” almayanda, vermeyende, yapmayanda namerttir dedi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yede seslenen Kılıç; ”Başkanımızdan istirhamım Allah rızası için meclisini toplasın, projeyi geçirsin, esnaf ve sanatkarına sahip çıksın”.


ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’ın yaptığı o açıklamalar...
**********************************************************

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

Zanaatkarlar Kooperatifi Başkanı Necmettin Uzun,dün yaptığı basın açıklamasında şahsımı da hedef alan iddialarda bulunmuştur! Ayrıca Uzun ihalesi yapılmış olan dükkanların metrekare fiyatlarını sonra açıklayacağını ilan etmişti.
Kılıç,anlaşılan  koopartif başkanı Uzun dersine iyi çalışmamış, ağabeylerini de can kulağı ile dinlememiş! Kamu oyununda yakından bildiği gibi sayın belediye başkanımız dükkan metrekarelerinin açık alanlarının 450 liraya, kapalı alanlarının 1000 liraya yapılacağını duyurmuştu

Anlayacağınız birileri üyelerin kaç lira ödeyeceğini kooperatif başkanı (!) sn. Uzun’dan daha iyi biliyor. Yine kamuoyunun yakından takip ettiği gibi biz Ahi Evran Projesi’ne belediye meclisi ve belediye başkanımızca yapımına izin verildiği taktirde dükkanların metrekare fiyatlarının 500 lira olacağını ilan etmiş,bununla ilgili aldığımız teklifleri de hali hazırda bulundurduğumuzu deklare etmiştik! Kaldı ki ilan ettiğimiz metrekare fiyatı devletimizin resmi gazetede yayımladığı 2017 yılı bayındırlık fiyatı ile de paralellik göstermektedir!

Bununla ilgili bilgi http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/05/20170504-5.htm adresinden bakılabilir! Yani anlaşılacağı gibi ortaya konan rakamlar hayal ürünü değil, gerçeğin ta kendisidir! Şimdi Necmettin Uzun’un basında davet ettiği teklife cevabımı kendi hür irademle açıklıyorum! Sözleşmeye tamamen bağlı kalmak şartıyla belirttiğimiz, metrekaresi 700 liradan inşaatı derhal alıyoruz! Yarın işlemlerin resmiyet kazanması adına işlemlerin basın ve noter huzurunda gerçekleşmesi için kendi üzerimize düşen hazırlıklara hemen başlıyoruz!
Ayrıca Ahi Evran Projesi için gerekli izin verilirse, bu projeye devam edeceğimizi oradaki birim metrekare fiyatının da 500 lira olacağını belirtir, yukarıda ayrıntılı bir biçimde ifade ettiğim Zanaatkarlar Kooperatifi’ndeki dükkanların metrekaresini 700 liradan yapmayı taahhüt ediyor,değerli kamuoyuna saygı ile duyuruyorum!



Bu açıklamlar sonrasında genel yayın yönetmenimiz Elvan Erhan Şimşek Başkan Kılıç'a Çorum Belediye başkanı Külcü,ÇESOB Yönetim kurulunu ve Mimar,mühnedislerini toplasın gelsin misafir edelim .Ahi evran projesinin  birim metrekare fiyatının da 500 lira olduğuna beni inandırsın söz vereceğim dedi. Siz Çesob başkanı olarak Belediye başkanı Külcü'yü ziyarete gidecekmisiniz diye  tekrar ikinci kez sordu. Başkan Kılıç, davet edilirsek başkan bizi ararsa Külcü'yü ziyarete gideceğini söyledi .Kılıç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seslerini duymasını istedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam