Yüksek Askeri Şura'nın olağan toplantısı, Başbakan Davutoğlu başkanlığında gerçekleştiriliyor.
Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda yapılacak toplantıya Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile YAŞ üyesi üst düzey komutanlar katılıyor.
Şura üyeleri, toplantı öncesinde Anıtkabir'i de ziyaret etti.
Yüksek Askeri Şuranın ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren konular görüşülecek.
YAŞ toplantısı, 5 Ağustos Çarşamba sona erecek
Şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasının ardından kamuoyuna açıklanacak.
Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atay'ın görev süresi bu şurayla sona erecek.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yemeğe,Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül,Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile YAŞ üyesi komutanlar katıldı.
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen yemeğin ardından 25 dakikalık sürpriz bir görüşmede gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemeğin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bir araya geldi.
Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel birlikte çay içti. Üçlü görüşmenin sona ermesinin ardından Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden ayrıldı.