Yaşar ANAÇ, Aşure Günü’nü kutladı

ÇORUM 11 Ekim 2016 16:45
Videoyu Aç Yaşar ANAÇ, Aşure Günü’nü kutladı
A
a

AK Parti Çorum Merkez  İlçe Başkanı Av.Yaşar Anaç, 11 Ekim’ de kutlanacak Muharrem Ayının 10’uncu günü olan “Aşure Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı

Yaşar ANAÇ, Aşure Günü’nü kutladı
AK Parti Çorum Merkez  İlçe Başkanı Av.Yaşar Anaç, 11 Ekim’ de kutlanacak Muharrem Ayının 10’uncu günü olan “Aşure Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Anaç yazılı mesajında; Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir
“Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının başlaması ile Müslümanlar için önemli günlerden biri olarak kabul edilen Aşure günü, Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. Gününe tekabül etmektedir.

Aşure günü tüm İslam mezheplerinde önemlidir. Bugün, İslâm tarihinin gördüğü en acı felâketlerden biri olan, Peygamber Efendimizin aziz torunu Hazret-i Hüseyin Efendimizin hunharca katledildiği, şehit edildiği gündür. İslam’ a hançer saplandığı gündür. Aşure gününün amacı, böyle acıların bir daha yaşanmaması için gerekli insani değerleri özümsemektir. Bu süreçte kalp kırmamak, dil ile incitmemek, dedikodu yapmamak gerekir.

Dolayısıyla müminler bir kardeş gününü ve kardeşliği yaşamalıdırlar. Birbirini teselli etmelidirler. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, birlik ve beraberliği zedeleyecek çekişmelere girmek, en başta o aziz şehitlerin mübarek ruhlarını incitecek hareketlerdendir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm islam aleminin Aşure Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam