Yeni askerlik yasası salı günü TBMM'de

Güncel 9 Haziran 2019 16:41
Videoyu Aç Yeni askerlik yasası salı günü TBMM'de
A
a

Yeni askerlik yasasının 11 Haziran Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleceği ve bu yasayla tam 130 bin askerin erken terhis olacağı belirtiliyor.


Yeni askerlik yasası salı günü Meclis'te
 

Meclis'te bu hafta ilk olarak yeni askerlik sistemine dair teklif bulunuyor. Genel Kurul, kanun teklifini görüşmek için 11 Haziran Salı günü toplanacak.Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay olurken, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olarak gerçekleşecek. Erbaş ve erlerden istekli olanlar, 6 ay süre ile sınırlı olacak şekilde askerlik hizmetine devam edecekler ve bu sürenin sonunda terhis edilecekler. Askerlik çağı, Cumhurbaşkanı tarafından 5 yıla kadar uzatılabilecek veya kısaltılabilecek.

Bedelli yapanlar 1 ay eğitim alacak

İstekli olanlara ise Milli Savunma Bakanlığı tarafından seçilecek sayıda yükümlü,  bir aylık temel eğitimini tamamlayarak askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar. İstekli sayısının bedelli askerlikten yararlandırılacak sayıdan fazla olması durumunda, bedel ödemeye istekli olanlar kura ile seçilecek

Kaçaklara gün başına 10 lira ceza

Askerlik işlemlerine dair görev ve sorumluluklarını zamanında yerine getirmeyenler için ise Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak. Kaçaklar, kaçak kaldıkları gün süresi kadar idari para cezası görecekler. Kendiliğinden gelenlere her gün karşılığı 5, yakalananlara da her gün karşılığı olarak 10 lira idari para cezası verilecek.

Yurt dışında en az 3 yıl süreyle çalışanlar, Türk konsoloslukları çerçevesinde askerlik şubelerine başvuranlar dövizle askerlik hizmetinden yararlanabilecek.




 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam