Birkaç bakanlığın uzun süredir üzerinde çalıştığı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki değişiklik paketi son şeklini aldı.
Memura üç yılda bir tayin
Bugün Gazetesi'nin haberine göre; şu an asker ve polis için uygulanan rotasyon (belirli sürede görev yeri değişikliği) bütün memurlara yaygınlaştırılıyor. Buna göre 2 milyon 100 bin memur her üç yılda bir şehir değiştirecek. Böylece Doğu ve Güneydoğu gibi personel konusunda yetersizliğin yaşandığı bölgelerin açığı karşılanmış olacak. Buralardaki açık daha önce sözleşmeli personelle karşılanmaya çalışılıyordu. Fakat sözleşmeli personelin kadroya geçmesiyle sorun yeniden nüksetti.
Üst yöneticilik için beş yıl yetecek
Paketteki bir diğer dikkat çeken değişiklik üst düzey atamalarla ilgili. Şu an kamu kurumlarında daire başkanı ve üstü görevlere atanabilmek için en az 8, 10 ve 12 yıl görev yapmış olma şartı aranıyor. Yeni düzenlemeyle süre beş yıla çekiliyor. Beş yılını dolduran memur üst düzey yöneticiliklere atanabilecek.
Özel sektörden daire başkanı alınabilecek
Kamuda müsteşar, müsteşar yardımcısı, başkan ve genel müdür olabilmek için özel sektör çalışmaları da dikkate alınıyordu. Yeni düzenlemeyle özel sektör çalışanları, kamuya daire başkanı olarak da atanabilecek.
Üst düzey yönetim 4-5 yılda değişecek
Genel müdür ve üzeri kadrolara atananlar süre sınırlamasıyla atanacaklar. 4 veya 5 yıl olarak düşünülen süre dolduğunda, görev süresi bitmiş olacak. Böylece şu an sık sık yaşandığı gibi, görevden alınan kişinin mahkeme kararıyla tekrar göreve dönmesi mümkün olamayacak. Yani bürokraside üst yönetim kadrosu, hükümetle gelip hükümetle gidecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Yeşilay Çorum’da 23 Nisan’da Makam …
Çorum’da 23 Nisan Coşkusu Yaşandı!
TBMM’de Kabul Edildi"15 Yaş Altına …
Çorum'da Bugün Hava Durumu!
Çorum Belediyesi'nin 23 Nisan Kutl…
23 NİSAN’A ÖZEL SİNEMA KAMPANYASI
Merkez Bankası Faizi %37’de Sabit T…
Yeşilay Uyardı "Çocuklarda Dijital …
Mustafa Alagöz’den 23 Nisan Mesajı …
Çorum - Boğazkale’de Geleneksel “Çi…
Vali Ali Çalgan “Bu kadim şehrin il…
Çorum FK - Sakarya Spor Deplasmanı…
Çorum İl Sağlık Müdürü Olarak 3 Yıl…
Çorum’da Okullarda Güvenlik Önlemle…
Bir Nesil Neden Kopuyor? Aile Değer…
Çorum’da Velilerden Anlamlı Dayanış…
Çorum 102. Yaşında!
1. Lig’de Küme Düşen 4 Takım Netleş…
SAĞLIK-SEN Çorum’da Güven Tazeledi
Çorum FK – Sivasspor maçı
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET