Yılmaz'a Çorum'da seçimlere hangi adaylarla gireceksiniz diye sorduk?

ÇORUM 8 Eylül 2023 14:49
Videoyu Aç Yılmaz'a Çorum'da seçimlere hangi adaylarla gireceksiniz diye sorduk?
Yılmaz'a Çorum'da seçimlere hangi adaylarla gireceksiniz diye sorduk?
A
a

Genel Yayın yönetmenimiz Elvan Şimşek,AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlere Çorum'da hangi adaylarla gireceksiniz?.Çorum'da 2019'da yapılan yerel seçimlerde ve 2023 Genel seçimlerinde partinizin oyları sürekli eriyor.Millet ittifakı Çorum merkezde Cumhur ittifakını geçti bu sonucu...

Yılmaz'a Çorum'da seçimlere hangi adaylarla gireceksiniz diye sorduk?

Ak Partilli Yusuf Ziya Yılmaz, Genel Yayın Yönetmenimiz Elvan Şimşek'in,sorusuna şöyle cevap verdi!...
  • Yılmaz, seçimlere hangi adaylarla girileceği yönündeki soruya ise, "AK Parti milletin emrinde bir siyasi harekettir, kiminle seçime gideceğini millete sorar. Milletten aldığı görüşle, yorum ve değerlendirmeyi üst kurullara götürür ve üst kurullar milletin isteğinin ne olduğunu çok net bir şekilde değerlendirir ve milletin isteğine göre karar verir." şeklinde cevap verdi.
  • Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Partinin oyları Çorum'da eriyor sorusuna,“Partimizin erimesi gibi bir şey söz konusu değil. 21 yıldır iktidarda olan bir partinin zaman zaman dünyanın içinde bulunduğu konjektürel olaylardan dolayı oy oranlarında dönemsel değişiklikler olabilir. 21 yıl içinde oy oranlarımızda değişmeler oldu. Bunlar hep dönemsel. Dünyanın içinde bulunduğu gerek ekonomik, gerek siyasal konjektürel durumlarda olduğu gibi bu son seçimdeki oylarımızdaki azalmanın temel nedenleri ile ilgili partimizin üst kurulları bir çalışma yapıyor. Her seçimden sonra yeni bir seçimin hazırlığını yaparız. Biz sandıktan sonucun ne demek olduğunu, vatandaşın bize ne dediğini tüm ayrıntılarıyla inceleyen bu ayrıntılara göre yeni siyasi süreci planlayan siyasi hareketiz.”dedi.
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Çorum'da konuştu!..

Bir dizi ziyaret ve açılış için Çorum’a gelen Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi.Ak Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay, Belediye DR. Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Genel Meclisi Başkanı ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri ile teşkilat mensuplarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Yılmaz, AK Parti’nin yerel seçimlerden büyük bir başarıyla çıkacağını söyledi...

AK Parti olarak hizmet siyaseti yaptıklarını, muhalefetin ise ideolojik siyasette ısrar ettiğini belirten Yılmaz, “Bizim siyasetimizin temel amacı millete hizmet etmek. Muhalefet ise ideolojiyi hizmetin önüne koyuyor” dedi.Türkiye’deki 1390 belediyenin 810’unun AK Parti tarafından yönetildiğini, MHP’nin elindeki 231 belediye ile birlikte Cumhur İttifakı’nın 1041 belediyeyi yönettiğini kaydeden Yılmaz, “Bizde olmayan Ankara, İstanbul ve İzmir gibi belediyeleri de kazanarak daha da büyüyeceğiz” iddiasında bulundu.


 

Gelenekleri ve siyaset yapma biçimiyle dünyaya örnek olmuş bir siyasi hareketin mensupları olduklarını belirten Yılmaz, AK Parti'nin 11,5 milyon üyesi ve 2,5 milyon civarında teşkilat mensubuyla büyük bir siyasi hareket olduğunu vurguladı.Yılmaz, "Belki dünyada nüfusu çok olan Hindistan, Çin gibi ülkelerde üye sayısı daha büyük olan siyasi hareketler olabilir ama Türkiye nüfusuna yakın ülkelerle mukayese edildiğinde AK Parti dünyanın en büyük siyasi hareketi diyebilirim. Bununla gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de muhalefet partilerinin AK Parti gibi başarılı olamadığını anlatan Yılmaz, "Ülkemizde bir eksiklik var. Bu AK Parti siyasi hareketinin başarısıyla mukayese edildiği için de öyle görünüyor olabilir ama bizim ülkemizde maalesef muhalefet çok sağlıklı ve AK Parti siyasetinin başarısı oranında muhalefet yapamıyor. Niye yapamıyor? Temelde siyaset yapma biçimi itibarıyla farklılıklarımız var." dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz, 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimlerine bu anlayışla hazırlandıklarının altını çizen Yılmaz,"1390 belediyenin 810'u AK belediyelerle yönetiliyor. Buna Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP tarafından yönetilen 231 belediyeyi de ilave edersek 1041 belediye Cumhur İttifakı ile yönetiliyor. Türkiye'yi yerel yönetimlerde Cumhur İttifakı yönetiyor. Bunun sayısı 2024 seçimlerinde çok daha artacak. Bizde olmayan Ankara, İstanbul, İzmir gibi belediyeleri de kazandığımız bir sonuçla taçlanacak ve ülkemizi başarıdan başarıya, daha müreffeh bir geleceğe, çocuklarımıza daha iyi yarınlar sunma yönündeki çabamıza katkı sağlayacak."

 

Yılmaz'a Çorum'da seçimlere hangi adaylarla gireceksiniz diye sorduk?
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam