26. dönem Milletvekili Genel Seçimleri için dış temsilciliklerde oy kullanma işlemleri tamamlandı. 8-25 Ekim 2015 tarihleri arasında 54 ülkedeki 113 temsilcilikte ve 30 gümrük kapısında 1.273.137 Türk vatandaşı oy kullandı. Bu sayı toplam yurt dışı seçmenin yaklaşık yüzde 43.7'sine tekabül ediyor.
Yurt dışı seçimlerle ilgili açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Yeneroğlu, “Sandıklara gösterdikleri ilgiden dolayı tüm yurt dışı seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak üzere büyük bir fedakârlık yaparak demokratik haklarını kullandıkları ve duyarlılıklarını ortaya koydukları için de tebrik ediyorum. Onlar açısından yaşanan bazı zorluklara rağmen yurt dışındaki seçimler güvenli ve başarılı bir şekilde geride bırakılmıştır.” dedi.
DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK
Mustafa Yeneroğlu, “Yurt dışındaki vatandaşlarımızın seçimlere katılımı çok boyutlu misyonu ifade etmektedir. Vatandaşlarımız anavatana olan bağlılıklarını göstermekle beraber ülkemize yönelik beklenti ve taleplerini de sandığa yansıtmaktadırlar. Ayrıca yaşadıkları ülkelerin siyasilerine de Türkiye’deki meselelere yönelik gösterdikleri hassasiyetle güçlü bir mesaj vermektedirler. Bu seçimlerde sandıklar, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte toplamda üçüncü kez yurt dışında kurulmuştur. Katılımın her seçimde ciddi artış göstermesi ülkemiz adına çok önemli bir kazançtır. 7 Haziran’daki genel seçimlere kıyasla yüzde 20’den fazla bir artış yaşanmış, birçok seçim yerinde yüzde 50’nin üzerinde katılım sağlanmıştır. İnşallah 1 Kasım’a kadar gümrüklerdeki oylarla birlikte 1,3 milyonun üzerinde bir katılım gerçekleşmiş olacaktır. Böylece yurt dışında yaşayan vatandaşların siyasal katılımı açısından dünyada örnek ve rekor yurt dışı seçim uygulamasını hep birlikte gerçekleştiriyoruz." açıklamasında bulundu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET