Yurt Dışından Telefon Getirene Kötü Haber!

Güncel 21 Mayıs 2024 16:26
Videoyu Aç Yurt Dışından Telefon Getirene Kötü Haber!
A
a

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi ile yurt dışından yolcu beraberinde getirilen birden fazla cep telefonunun, gümrük vergisi ödenerek dahi yurda sokulması uygulamasına son verildi. Yasaklanan telefonlara gümrükte el konulacak.

Yurt dışından ikinci telefon getirmek yasaklandı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre, yasaklanan ikinci telefonlara gümrükten el konulacak. Yolcunun yurt dışına çıkışında el konulan telefon kendisine iade edilecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemenin gerekçesi ise kaçakçılığın önlenmesi. Birden fazla telefonun gümrük vergisi ödenerek yurda sokulması, bu telefonların kayıt dışı olarak satılmasına imkan sağlıyordu. Yeni uygulama ile bu durumun önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Yurt dışından cep telefonu getirenler için kayıt süresi ise uzatıldı. Geçtiğimiz ay yapılan düzenleme ile yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi 120 günden 180 güne çıkarıldı. Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlar, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini e- Devlet Kapısı üzerinden otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar uzatabilirler.

Öte yandan Ocak 2024 itibariyle yurt dışı telefon kayıt ücreti 31 bin 692 TL'ye yükseltilmişti.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam