Zeki Gül Ekmeğe ZAM yapmayacağız

ÇORUM 18 Eylül 2018 16:42
Videoyu Aç Zeki Gül Ekmeğe ZAM yapmayacağız
A
a

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül bugün Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Halk Ekmek Fabrikası’nda incelemede bulundu. Una gelen zamdan sonra Halk ekmeği 250 gram'dan 200 Grama düştü Halk Ekmek 75 krş'tan satılacak...


Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül bugün Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile birlikte Çorum Organize Sanayi’nde bulunan Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda incelemede bulundu. İncelemeler esnasında bir gazetecinin ‘Halk ekmeğe zam yapılacak mı?’ soru üzerine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Zeki Gül, “Halk Ekmeğe zam yapmayacağız. Halk Ekmek 75 krş’tan satışa devam edecektir” dedi. Amaçlarının Çorum halkına kaliteli, ucuz ekmek yedirmek olduğunun altını çizen Gül, “Amacımız asla fırıncılarla rekabet değildir. Burada tek amacımız dar gelirliye ucuz ama kaliteli ekmek yedirmektir” şeklinde konuştu. Halk Ekmek Fabrikasının 75 kuruşa sattığı ekmek nedeniyle zarar etmediği gibi belli bir oranda kar da elde ettiğini söyleyen Zeki Gül, “Şu anda 20 bin ekmek çıkarıyoruz. İstersek 100 bin ekmeği çıkaracak kapasiteye sahibiz” dedi. Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Halk Ekmek Fabrikası’nda son derece geniş ve ferah bir mekanda hijyenik şartlar altında Çorumluların damak tadına uygun bir şekilde ekmek üretimi yaptıklarını kaydederek, “Çorum’un ekmeği emin ellerde” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın da eşlik ettiği incelemelerde Başkan Gül, fabrika hakkında, yöneticilerden bilgiler aldı. Halk Ekmek Fabrikası’nın 1. Yılını geride bıraktığını kaydeden Başkan Gül, son derece geniş ve ferah bir mekanda hijyenik şartlar altında Çorumluların damak tadına uygun bir şekilde ekmek üretimi yaptıklarını söyledi. Halk Ekmek Fabrikası’nın 10 milyon liraya mal olduğunu hatırlatan Başkan Gül, “Belediye olarak Halk Ekmek Fabrikası açmamızdaki asıl amacımız şehrimizde ekmek fiyatlarını dengelemek. Bu amacımızın dışında belki de daha da önemlisi; alım gücü düşük olan hemşehrilerimize uygun ekmek üretmek, Hijyenik, sağlıklı ve lezzetli ekmek üretmek bu ekmeğin dağıtımını yapmak gibi önemli amaçlarla halk ekmek fabrikamızı hizmete açtık. Diğer bir amacımız da şuydu; ekmek milletimizin baş tacıdır. Biz millet olarak ekmeğe özel bir anlam izafe ederiz” dedi. Fabrikanın, günlük 75 bin ekmek üretim kapasitesine sahip olduğunu, ancak fırıncı esnafını da zor duruma düşürmemek için 20 bin ekmek üretimi yaptıklarını açıklayan Gül, “Şu anda 20 bin ekmek çıkarıyoruz. İstersek 100 bin ekmeği çıkaracak kapasiteye sahibiz” dedi.


Fabrikada 8 çeşit ekmek üretildiği ve 35 noktada Çorumlulara dağıtımının yapıldığını kaydeden Başkan Gül, glutensiz ekmek üretimi için çalışma yaptıklarını ancak maliyet ve hammadde sıkıntısı nedeniyle üretime geçemediklerini söyledi. Bu konuda İstanbul Halk Ekmek Fabrikası ile görüşerek anlaştıklarını dile getiren Gül, oradan aldıkları glutensiz ekmekleri bazı büfelerde satışa sunduklarını vurguladı. Kandil gecelerinde vatandaşlara kandil simidi dağıtımı yaptıklarını da hatırlatan Gül, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin, ‘Fakirin fukaranın ekmeğini fırsat bilip bunu bir şekilde kullanmaya çalışan fırsatçılara sesleniyorum, vatandaşın ekmeğine göz diktirmeyiz’ sözlerini hatırlatarak, Çorum’da uygun fiyat ve kalitede ekmek üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam