“AK Parti’den O Habere yalanlama”

29 Nisan 2015 20:15
Videoyu Aç “AK Parti’den O Habere yalanlama”
A
a

AK Parti İl Başkanı Av Rumi Bekiroğlu Ankara Yolu üzerinde bulanan 800 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında işçilere iki aydır maaşlarının verilmediği gerekçesiyle çalışmaların iki gündür durduğuna yerel bir gazetenin internet sitesinde yer alan ‘Yeni hastane inşaatında kriz!’ başlıklı haberi kesin bir dille yalanladı.

Bekiroğlu; yaptığı açıklamada, “Hastane inşaatının yapım işi, İl Özel İdaresi ve Sağlık Bakanlığı kontrolünde yürütülmekte olup projenin toplam bütçesi nakit olarak Çorum İl Özel İdaresi hesaplarında bulunmaktadır. Yapım işine ait hak edişler hiçbir gecikme olmaksızın yüklenici firma Özaras Grup İnşaat A.Ş. İntekar Yapı İnş. Ltd. ve Dido-Ray Yapı Sanayi Ticaret A.Ş. ortaklığına ödenmektedir.

Yüklenici firmanın bir kısım işçi ücretlerini ödemesinde bir aylık gecikme olduğu nedeniyle işçilerin bir gün çalışmadıkları anlaşılmıştır. İşçilerin bir aylık gecikmiş alacakları 29 Nisan 2015 tarihinden itibaren ödenmiş olup, hastanenin yapım işi planlandığı şekliyle devam etmektedir.” dedi.

7 Haziran Genel Seçimleri yaklaşırken bazı basın yaygın organlarının haberlerinde bilgi kirliliğinin had safhaya ulaştığını üzülerek müşahede ettiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Av Rumi Bekiroğlu, hastane inşaatıyla ilgili haberde olduğu gibi, bir siyasi partiye, gruba ve bazı çevrelere angaje olmuş veya organik bağı bulunan bazı yayın organlarının habercilik ilkelerini açıkça çiğneyerek haksız ve hukuksuzluklara zemin hazırladıklarını veya kamuoyunda şüphe oluşturacak algı oluşturma gayretine girdiklerini iddia etti.

Hiçbir kaynak gösterilmeden, tamamen yanlış ve eksik bilgilerle duyuma dayalı haberciliğin muhataplarının ve en önemlisi kamuoyunun doğru haber alma özgürlüğüne sekte vurduğunu, bunun da etik ve ahlâkî olmadığını belirtenBekiroğlu, toplumda güven kaybına neden olabilecek bir yayıncılığın kimseye fayda sağlamayacağını kaydetti.Bekiroğlu, yerel gazeteler, internet siteleri ve sosyal medyada habercilik kurallarına riayet edilmesinin Çorum’un gelişmesine daha fazla katkı sağlayacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam