‘ÇANAKKALE BİR HİLAL UĞRUNA’ PROGRAMI BUGÜN

3 Nisan 2015 12:49
Videoyu Aç ‘ÇANAKKALE BİR HİLAL UĞRUNA’ PROGRAMI BUGÜN
A
a

6 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 17.30 da Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacak programa tüm Çorum halkı davetlidir. Gençlik ve Spor Bakanlığı Çanakkale Zaferinin 100. yılı dolayısıyla, gençlere Çanakkale ruhunu bir nebze olsun hissettirmek, bir olma, birlik olma duygusunu yeniden yaşatabilmek amacıyla 51 ilde program düzenliyor.

Çanakkale Savaşı’nın ruhunu anlatmak ve unutturmamak amacıyla düzenlenen ve birçok ilde yoğun katılımla gerçekleştirilen program, 6 Nisan Pazartesi günü Çorum’da olacak. Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezinin koordinesinde gerçekleşecek program, Atatürk Kapalı Spor Salonunda saat 17.30 da başlayacak.

Ünlü televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer’in katılımıyla, sanatçı Cihan Yıldız’ın ogünün Mehmetçiklerine ve geride onları bekleyen ailelerine moral veren türkülerle eşlik edeceği programda ayrıca şiirler, savaş esnasında ve gerisinde objektiflere yansıyanlardan derlenen fotoğraf sergisi ve Çanakkale Savaşında kullanılan savaş malzemelerinden örnekler bulunan müzelik eserler sergilenecek.

Organizasyona ev sahipliği yapacak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, tüm Çorum halkını programa davet etti. Çanakkale Zaferinin bundan 100 yıl önce vatan savunmasında kanla yazılan bir destan olduğunu dile getiren Tığlı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Bir Hilal Uğruna” programları ile tüm yurtta bu mukaddes destanı gençlere aktardığını söyledi.

9 Şubat’ta Kütahya’da başlayan “Çanakkale Bir Hilal Uğruna” programı 51 ili kapsayan bir turne ile 29 Mayıs’ta Konya’da son bulacak. Özellikle genç nesillere Çanakkale’nin manevi atmosferini aktaran programlarda Serdar Tuncer, Esat Kabaklı, Cihan Yıldız, Talha Uğurluel, Dursun Ali Erzincanlı ve İbrahim Sadri gibi ünlü isimler gençlerle buluşuyor.

6 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 17.30 da Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacak programa tüm Çorum halkı davetlidir.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam