‘ÇORUM’UN EKONOMİK SIÇRAMASI İÇİN DEMİRYOLU ŞART’

1 Kasım 2014 11:33
Videoyu Aç ‘ÇORUM’UN EKONOMİK SIÇRAMASI İÇİN DEMİRYOLU ŞART’
A
a

Eski Başbakan Yardımcısı Kök Derneği Genel Başkanı Murat Karayalçın, Çorum’da sanayileşmenin kendi olanakları ile bir yere kadar geldiğini belirterek, ortada bir darboğaz olduğunu Çorum’un darboğazdan kurtulup sıçrama yapabilmesi için de demiryolunun biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.


Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, yaşanan kazalar ile Türkiye’nin facia ile baş başa olduğunu belirterek, kişilerde ve şahıslarda olmadıklarını fakat iş kanunlarının çok mu doğru bunun tartışılması gerektiğini söyledi.

Çorum’da gerçekleştirilen Karadeniz Kalkınma Kurultayı’nın açılış konuşmasını yapan Başaranhıncal, Çorum sanayisini, ekonomi ve yasalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Çorum’un sürekli büyüdüğüne dikkat çeken Başaranhıncal, fakat diğer illere göre daha az büyüme gösterildiğini anlattı. Çorum sanayisinin daha da büyümesi için demiryolu projesinin desteklenmesi gerektiğine işaret eden Başaranhıncal, “En azından dünya pazarı için demiryolu projesi desteklenmeli” dedi.
Türkiye’yi yasa boğan ve halen çıkarılması beklenen Ermenek ilçesinde ki maden ocağında mahsur kalan işçiler için de açıklamada bulunan Başaranhıncal, “Türkiye facia ile baş başa. İnşallah olumlu gelişmeler olur. Bundan sonra şansa ihtiyaçları var” dedi.

“İş sağlığı ve iş kanununu yadsınacak değiliz” diyen Başaranhıncal, “Kişilerde şahıslarda değiliz ama iş kanunları çok mu doğru tartışılır. Kanun yaparken çoğu kesimin görüşü alınmalı. Bunun için hangi parti olursa olsun. İş dünyasına daha hassas davranılmalı. En büyük müfettiş kendi vicdanıdır. İnşallah Ermenek ilçesinde ki maden ocağından olumlu gelişmeler gelir” ifadelerini kullandı.
Başaranhıncal ayrıca kurultayın düzenlenmesinde emeği geçen CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’ye de teşekkür etti




Kaynak: Çorum Gazetesi (Volkan Baş)
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam