"Uslu, Çorum Karayolu Yatırımları takibimizde"

16 Temmuz 2014 23:57
Videoyu Aç "Uslu, Çorum Karayolu Yatırımları takibimizde"
A
a

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Karayolları yatırımlarının son durumunu değerlendirmek üzere Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Genel Müdür Turhan’a Çorum Karayolu çalışmaları ile ilgili talepleri içeren bir dosya da sunan Uslu, Yakın takiplerinde olan Çorum - İskilip Yolu, Çorum - Kırkdilim Yolu, İskilip - Çankırı Yolu, Cemilbey - Ortaköy Yolu, Merzifon Havaalanı Bağlantı Yolu, Zile – Alaca - Sungurlu Yolu, Alaca Çevre Yolu Köprülü Kavşak Yapımı, Amasya – Mecitözü – Çorum Yolu, Çorum – Alaca – Yozgat Yolu Beton Satıh Kaplama İşi ve Bayat Şehir Girişi sıcak asfalt ve kalan İstinat Duvarının yapılması konularını detaylı bir şekilde değerlendirdiklerini belirtti.

Uslu, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada; “Türkiye’de ilk defa gerçek ihtiyaçlar doğrultusunda planlı programlı çalışmalar yapılmakta. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar sonucunda, her alanda olduğu gibi Karayollarında da bir devrimi Çorum olarak hep birlikte yaşadık. 2002 öncesinde 58 Km. bölünmüş yolumuz varken, 2014 yıl başı itibariyle 308 Km. bölünmüş yola ulaşmış durumdayız. 2003 – 2013 yıllarında 11 yılda toplam 1 Milyar 675 Milyon TL’lik Karayolu yatırımı yaptık.

Devam eden ve planlanan projelerin tamamlanmasıyla bu rakamın 2 Milyar TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. Eski parayla değerlendirirsek 2 Katrilyon TL. Kimsenin görmezden gelmeyeceği bir boyuttadır. Hangi yolun önceliği, bölünmüş ya da tek yol olarak planlanması, standardının nasıl olacağı siyasi veya idari karardan çok teknik bir konudur. Nitekim dönemimizde Karayolları Genel Müdürlüğü sayım cihazları kullanarak yolun her saat, gün, ay olarak yapılan ölçümlere göre değerlendirerek talepleri dikkate almaktadır.

Bizler bu süreçte vatandaşlarımızdan gelen talepleri ve ihtiyaçları hassasiyetle dikkate alarak ilgililer nezdinde yaptığımız görüşmelerle Çorum’a hizmete devam ediyoruz. Karayolu çalışmalarımız kimi yerde planlama, harita, jeolojik etüt, proje, ihale sürecinde, kimi yerde ise yapım aşamasındadır. Bu süreçleri arazinin, bölgenin fiziki yapısı, mevsim şartları, etkilediği gibi bir takım yasal ve bürokratik engellerle de karşılaşılmaktadır. Bunlara rağmen Çorum’un aldığı yatırım hizmet ortadadır” dedi.
Kaynak : www,hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam