ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince düzenlenen 14. İmam Hatipliler Kurultayı, İzmir’in Çeşme ilçesinde yapıldı.
Sivil Toplum Kuruluşlarının misyonu, işlevselliği, geleceği gibi konular başta olmak üzere ÖNDER ve Türkiye imam hatip derneklerinin çalışmalarının konuşulduğu kurultay, Kur’an tilaveti ile açıldı. ÇORUM’DAN KATILIM SAĞLANDI.
Kurultaya, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Çorum İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve Önder yönetim kurulu üyesi Ayhan Boyraz, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yüksel, ÇORİMDER yönetim kurulu üyesi ve din öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Kadir Söngüt, İskilip İmam Hatipliler Derneği Başkanı İsmail Açıkgöz, Bayat İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Tilci, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.
Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNDER Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Mustafa Canbey, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten ve ÖNDER İzmir İl Başkanı Burhanettin Kansızoğlu konuşma yaptı.
AYHAN BOYRAZ ÇORİMDER’İN ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Çorum İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve Önder Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz, ÇORİMDER’in örnek teşkil eden uygulamalar ve çalışmaları hakkında katılımcılara ” öncülere vefa” projesi hakkında bir sunum yaptı.
Kurultayda tebliğler sunuldu, yapılan istişareler ve müzakereler sonucunda alınan kararların yer aldığı sonuç bildirgesi açıklandı. SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI
2 gün süren kurultayın ardından Ana temanın “Samimiyet” olduğu kurultayın sonuç bildirgesinde, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin İslam dininin evrensel değerlerinin bilinciyle birlikte tüm insanlığa eğitim faaliyeti sunmak için çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.
Bildirgede, dernek üyelerinin imam hatip okulları hizmetinin sunulmasının takipçisi olacakları belirtilirken, bu süreçte kamu kurumları, üniversiteler ve paydaş sivil toplum kuruluşlarıyla başlatılan ilişkilerin önemine işaret edildi.
İslam’ın doğru bir şekilde öğretildiği ve samimi bir şekilde yaşandığı ortamlar oluşturmak için mücadele edileceğinin vurgulandığı bildirgede, şunlar kaydedildi:
“İmam hatip okullarında kendi medeniyet köklerinin yanı sıra inanç ve değerleri konusunda herhangi bir mahcubiyet duymayan, düşünce, fikir ve inançlarını onurla ifade eden, kendinden emin, kararlı ve donanımlı bir neslin yetişmesi için ihtiyaç duyulan çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.
Öğrencilerimizin kendi yetenek ve kabiliyetlerini keşfedeceği, adil şartlarda öğrenim göreceği, değerlendirilip yönlendirileceği bir şekilde eğitim sisteminin geliştirilmesinin, çocuklarımızın geleceğinin inşası bakımından hayati öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede, çocuklarımızın öz güvenini sarsacak ve geleceğe dair umutlarına engel olacak her türlü belirsizliğin ortadan kaldırılması ve uygulanacak eğitim modellerinin bir an önce kararlaştırılmasına dair güçlü beklentimizi ifade ediyoruz.”