17 Aralık’ta ‘yolsuzluk’ kisvesi altında yargı darbesi yapmaya kalkıştılar

17 Aralık 2015 16:14
Videoyu Aç 17 Aralık’ta ‘yolsuzluk’ kisvesi altında yargı darbesi yapmaya kalkıştılar
A
a

Türkiye demokrasisi bundan 2 yıl önce, 17 Aralık 2013′te Cumhuriyet tarihinin en alçak saldırısına uğradı. Fetullah Gülen liderliğindeki sapkın bir örgüt, medya, polis ve yargı marifetiyle seçilmiş iktidara bir darbe girişiminde bulundu. Sinsi bir şekilde emniyeti, yargıyı, TSK’yı ve bürokrasiyi ele geçiren bu karanlık suç örgütü, önündeki son engel olan AK Parti iktidarını da devirerek siyaseti de ele geçirmeyi planlıyordu…

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, 17 Aralık 2013’te başlayan sürecin artık daha net görülebildiğini belirterek, “Yargı ve Emniyet içindeki paralel yapılar, Erdoğansız bir AK Parti için 17 Aralık’ta ‘yolsuzluk’ kisvesi altında yargı darbesi yapmaya kalkıştı” dedi. 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin ikinci yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan AK Parti Çorum İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu, operasyonların arkasında yolsuzluklara karşı bir mücadele anlayışından çok milli irade ile iktidara gelmiş bir hükümeti devirme çabası olduğunu vurguladı.

17 VE 25 ARALIK’TA MİLLETİMİZE KUMPAS KURULDU

Açıklamasında 17 ve 25 Aralık operasyonları ile milletin özgüveninin tahrip edilmeye çalışıldığını ifade eden Rumi Bekiroğlu, “Bizim her alanda yaptığımız devrimleri taçlandıran devrim, özgüven devrimidir. 13 yıl önce psikolojik olarak çökmüş, moral olarak iddiasını kaybetmiş bir halktan 13 yıl içinde küresel lider olma iddiasındaki yeni bir Türkiye’ye doğru yürüme kararlılığı gösteren azim içinde bir milli yürüyüş başlattık.

Gezi olayları ile birlikte bir büyük provokasyon başlatıldı. Daha sonra 17 Aralık-25 Aralık kumpaslarıyla çatı aday planlamaları ile hep milletimizin özgüveni tahrip edildi. Hep beklediler ki tüm bu tuzaklardan sonra millet özgüvenini kaybetsin, paniğe kapılsın milletin temsilcileriyle millet arasına bir uçurum girsin. İzin vermedik. Çıkartılan olaylara birçok perde arkası oyunlara rağmen AK Parti kadroları bir şeyi ispat ettiler ki AK Parti ayaktayken milletimizin özgüveni sapasağlam ayakta olacaktır. Kimse bu özgüveni yıkmaya muktedir olmayacaktır” diye konuştu.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN O DÖNEMDE DİK DURUŞU VE MİLLETİMİZİN FERASETİ

AK Parti’nin 2002′de iktidara gelmesinden itibaren vesayet karşıtı bir politika izlediğini ifade eden AK Parti Çorum İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu, açıklamasında şunları kaydetti: “Partimiz bu politikasından ötürü vesayet sisteminin yürütücüleri tarafından darbelerle susturulmaya, parti kapatma davalarıyla iktidardan uzaklaştırılmaya çalışıldı. Bu süreçte başta dönemin Başbakanı, hareketimizin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimizin etkili mücadelesiyle bürokratik vesayet geriletilmeye çalışıldı. 17-25 Aralık darbe girişimi de, bu darbeler sürecinin bir devamı olarak ortaya çıktığına inanıyoruz.

AK Parti’nin bu şekilde iktidardan edilemeyeceği ortaya çıkınca yani AK Parti’nin “uslu çocuk” yapılamayacağı anlaşılınca bu kez “Tayyip Erdoğan’sız AK Parti” siyaseti yürütüldü. Bakanlar Kurulu listesinin bile darbeciler tarafından hazırlandığı söylendi. Ancak, ömrü mücadeleyle geçmiş hareketimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun dik duruşu ve milletimizin feraseti sayesinde bu darbe süreci boşa çıkarıldı. Eğer, 17-25 Aralık darbecileri başarılı olsaydı, bugün istikrarsız, demokrasisi hasar görmüş, fakirleşmiş bir ülke ile karşı karşıya kalacaktık. Böyle bir durum ortaya çıkmamışsa bunu sağlayan, Recep Tayyip Erdoğan ve milletin iradesidir. Erdoğan, darbeciler karşısında korkmamış, geri çekilmemiş ve deyim yerindeyse siyasetin namusunu kurtararak, milli iradeye halel getirmemiştir.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam