19 Mayıs'da Protokol yer almadı diye Atlas tepki gösterdi

20 Mayıs 2014 12:26
Videoyu Aç 19 Mayıs'da Protokol yer almadı diye Atlas tepki gösterdi
A
a

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı anma törenlerine protokol üyelerinden kimsenin katılmaması CHP İl Başkanı Cengiz Atlas’ın tepkisiyle karşılandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı anma törenlerine protokol üyelerinden kimsenin katılmaması CHP İl Başkanı Cengiz Atlas’ın tepkisiyle karşılandı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, programın akışını sunan Beden Eğitimi Öğretmeni Baki Aygün’e “Neden Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı kutlama da yok” diye tepki gösterdi.
Törene neden gelmediklerini sunucuya soran Atlas, “19 Mayıs Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ve kurtuluş savaşını başlattığı tarihtir. 19 Mayıs’ın Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti için önemi çok büyüktür. En önemli milli bayramlarımızdan biri olan 19 Mayıs’ta devletin protokolü niçin gelmiyor. Kendilerini şiddetle kınıyorum” dedi.
Diğer yandan bir tepki de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Uğur Demirer’den geldi. Demirer yaptığı açıklamada törenin sönük anlamsız tarihsel yapısına oturtulmadan yapılmaması gerektiğini belirterek, yapılan töreni tamamen fiyasko olarak değerlendirdi.

Törene protokolün gerekli ilgiyi göstermediğinden yakınan Demirer, bunu esefle kınadığını sözlerine ekledi. (Volkan Baş)
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam