2013- 2014 Türkiye Çocuk ve Yıldızlar Satranç Ligi Başladı

2 Mayıs 2014 11:35
Videoyu Aç 2013- 2014 Türkiye Çocuk ve Yıldızlar Satranç Ligi Başladı
A
a

Anitta Otel’de gerçekleşen turnuvanın açılışına Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Satranç İl Temsilcisi Hüseyin Karakuş, bazı kulüp başkanları, antrenörler, satranç hakemleri, veliler ve çok sayıda sporcu katıldı.

DEV ORGANİZASYONA REKOR KATILIM

 

Çocuk ve yıldızlar liglerinde 103 takım ve toplamda 527 sporcunun yarıştığı turnuvayı izlemek üzere antrenör ve velilerle birlikte yaklaşık 1.200 kişinin Çorum’a geldiği belirtildi.

 

Satranç alanında ilk kez böyle büyük bir organizasyona evsahipliği yapan Çorum’da turnuvanın düzenlendiği Anitta Otel başta olmak üzere diğer otel ve pansiyonların dolduğu açıklandı.

 

20 hakemin görev aldığı turnuvada Çocuk Ligi Başhakemi Harun Küçükkılınç, Yıldızlar Ligi Başhekimliği’ni Yalçın Gergeroğlu üstlenirken organizasyon direktörlüğünü ise Ümit Küçükahmetoğlu yaptı.

 

Satranç İl Hakemleri Necati Şahin, Abdullah Tuncay, İdris Yaman ve Sema Büyükbaş’ın da görev aldığı turnuvaya Çorum’dan yıldızlarda 1 çocuk liginde ise 4 takım katıldı.

 

Yıldızlarda Altın Hamle, Çocuk Ligi’nde ise Çorum Belediyesi ve Altın Hamle Spor Kulüpleri ile Geleceğin Mimarları ve Şah-Mat takımlarının Çorum’u temsil ettiği öğrenildi.


lig acilis

2014 Türkiye Çocuk ve Yıldızlar Satranç Liglerinin birinci turu 01 Mayıs 2014 Perşembe günü saat

10.00'da yapılan açılış töreni ile başladı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının

ardından Federasyon Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan

Vekili Doğruer'in ardından söz alan Çorum Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Çorum

Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Çorum ilinde satranç ile buluşup, ev sahipliği yapmaktan duydukları

onuru dile getirerek tüm sporculara başarı dilediler. Sembolik açılış Hamlesi Başkan Vekili Doğruer, İl

Müdürü Eğer ve Vali Yardımcısı Zaman tarafından gerçekleştirildi. 


Tunuva ile ilgili tüm bilgileri  Turnuva Sayfası 'dan öğrenebilirsiniz.

 

İLK HAMLE PROTOKOLDEN

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını yapan Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, yarışmaya katılan tüm sporculara başarılar diledi.

 

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın mesajının da okunduğu törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, “Çorum’da böylesine önemli bir spor organizasyonuna evsahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

Organizasyon için Çorum’u tercih eden Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı GülkızTulay ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Haşim Eğer, Anitta Otel Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen’e de şükranlarını sundu.

 

Selamlama konuşması için kürsüye gelen Vali Yardımcısı Fikret Zaman, turnuvaya katılan takımlardan ve sporculardan Hitit Medeniyeti’nin kalbi Çorum’u gezmelerini isteyerek yarışmada başarılar diledi.

 

Yapılan konuşma ve sunumların ardından turnuvanın sembolik açılış hamlesini Vali Yardımcısı Zaman, Federasyon Başkan Vekili Doğruer ve İl Müdürü Eğer birlikte yaptı.

 

5 gün sürecek final yarışmasının 5 Mayıs 2014 Pazartesi günü saat 15.30’da Anitta Otel’de düzenlenecek ödül töreni ile sona ereceği bildirildi.



teknik toplant                                                     2013-2014 Türkiye Çocuk ve Yıldızlar Satranç Ligi 
                                        Anitta Otel Turnuva Salonunda Teknik Toplantı ile birlikte başladı.
2014 Türkiye Çocuk Satranç Ligi ve Türkiye Yıldızlar Satranç Ligi teknik toplantısı 30 Nisan 2014 saat 21.00'da Anitta Otel toplantı salonunda yapıldı. Çocuk Ligi başhakemi NA Harun Küçükkılınç, Yıldızlar Ligi başhakemi FA Yalçın Gergeroğlu, turnuva direktörü Ümit Küçükahmetoğlu ve turnuva hakemlerinin eşliğinde gerçekleşen toplantıda itiraz kurulu üyeleri belirlenirken, yönergede yer alan önemli maddeler üzerinde de duruldu. 

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam