M İdare Amiri Salim Uslu, “Ak Parti iktidarı ile gelişmenin hızla yaşandığı ülkemizde tarihe ve kültürel dokulara verilen önem artarak devam etmektedir. Medeniyetlerin başkentliğine ev sahipliği yapmış ilimizde tarihi turizmin gelişmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.
Bu doğrultuda yapılan çalışmalarla müzeler ve ören yerleri yeniden düzenlenmiş ulaşım yolları da modernize edilmiştir. Yaklaşık 100 yıl önce Alman arkeoglar tarafından yapılan kazılar sırasında bulunan Boğazköy Sfenks'inin anayurduna dönmesi de sağlanmıştır. Alacahöyük’e şu ana kadar 6 Milyon TL.’nin üzerinde yatırım yaptık.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz geçen yıl takibimizle Ören Yeri ile Müzenin yakınından geçen ve kötü bir görüntü oluşturan Horanözü Deresinin ıslahını sağladı. 2002 yılında Alacahöyük kazı ekibinin baraj gövdesini temizleyerek, taş dolgu setini arkeolojik kazı metoduyla açtığı, 3254 Yıllık tarihe sahip Hitit Gölpınar barajının Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj proje çalışması yatırım programına alınmıştır. Proje çalışmasının tamamlanmasıyla yapım işi ayrıca ihale edilecektir. Hitit Gölpınar Barajı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj çalışmasının tamamlanması ile Baraj halkımıza ve Turizme açılacaktır. Hayırlı Uğurlu Olsun.” dedi.