4. Esnaf ve Sanatkârlar Şurasına ÇESOB'dan katılım

26 Kasım 2014 17:56
Videoyu Aç 4. Esnaf ve Sanatkârlar Şurasına ÇESOB'dan katılım
A
a

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü tarafından, “Esnaf ve Sanatkârların 2023 Vizyonu, Güçlü Esnaf, Güçlü Ekonomi” başlığı ile düzenlenen Esnaf ve Sanatkârlar Şurası’na katılarak bir konuşma yaptı. ÇESOB yöneticileri ve il ve ilçe Esnaf Odası Başkanları 2 gün sürecek .

Şurada odalar, birlikler, federasyonlar ve konfederasyon çatısı altında toplanan esnaf ve sanatkarlar sorunlarını gündeme getirerek, çözüm önerilerini hükümetle tartışacak. 16 yıl sonra düzenlenen şuraya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak bir konuşma yaptı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’nda 5 ana başlık belirlendi; mevzuat-tanım değişiklikleri, vergi ve sosyal güvenlik, mesleki eğitim, finansman ve yenilikçilik. ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, toplantılar sonrasında çıkacak sonuçtan umutlu olduğunu söyledi. Kılıç’a göre en önemli gündem maddeleri ‘perakende yasası’ ile esnaf ve sanatkarın tanımı olacak. Esnafın tanımı konusunun da önemli olduğunu vurgulayan Yalçın Kılıç, kimin esnaf, kimin tüccar olduğunun belirlenmesinin şura gündemine taşınacağını ifade etti.
 
MÜJDEYİ ERDOĞAN VERDİ
 
Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur’lu kardeşlerimize Halkbank, 0,97 aylık faizle ve 36 ay vadeli olacak bir kredi verecek” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’daki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’nda esnafa emeklilik müjdesi verdi. Esnaf ve sanatkara krediler noktasında tarihi iyileştirmeler yapıldığını belirten Erdoğan, “Esnaf ve sanatkarımızın kredi faizi 2002 yılında yüzde 47 iken, bugün yüzde 4′e kadar çekildi. Esnafımızın kullandığı kredi miktarı 153 milyon liradan 80 kat artışla 12 milyar liraya ulaştı” diye konuştu.
 
Prim, SSK, oda ve birliklere olan borçlar konusunda da iyileştirmeler yapıldığını anlatan Erdoğan, 6552 sayılı Torba Yasa ile Bağ-Kur’lu esnafın SKK’ya olan prim borçları konusunda da bir yapılandırma hakkı getirildiğini hatırlattı.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam