A.S.Ceylan:Çorum'da Susuz,Kanalizasyonsuz,Yolu olmayan Köy Kalmayacak

26 Mayıs 2014 13:15
Videoyu Aç A.S.Ceylan:Çorum'da Susuz,Kanalizasyonsuz,Yolu olmayan Köy Kalmayacak
A
a

Ak Parti İl Binasında saat 12:30'da düzenlnen basın toplantısına İL Başkanı Ceylan,İl genel Meclisi başkanı H.İbrahim Kaya,İl Başkan yardımcıları,Eyyüp Aslan,Adnan Tığlı, Gençlik kolları başkanı Erhan Akar,Muhtarlar derneği başkanı, ve İlçe Belediye başkanları katıldı. UĞURLUDAĞ BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN İLÇE VE KÖYLERE 25.MİLYON TL YATIRIM SÖZÜ GELDİ.

AK Parti İl Başkanı A.S.Ceylan, Çorum Merkez, Bayat, İskilip ve Uğurludağ’a bağlı toplam 44 köy ve bağlı 11 mahalle ile birlikte Uğurludağ merkezinin su probleminin çözüldüğünü söylediledi.Ceylansorunumuzu Başbakan ımıza aktardık dedi. “Başbakanımız bizzat talimat vererek, toplam değeri 25 milyon TL olan yatırımı başlattı. Şendere Göleti’ndenin  isale hattı ile susuz köykalmayacak dedi.

 

Bu proje 25 milyon maliyetle hazırlandığını dile getirerek,Özel İdare bütçesinin yeterli olmaması nedeniyle konuyu ilgili birim DSİ’ye ilettiklerini, ancak nüfusü 25 BİN altında olan yerleşim yerlerinde, Kalkınma Bakanlığı’nın kaynak vermemesi sorunuyla karşılaşıldığını bu yüzden durmu Orman ve Su İşleri Bakanlığına iletildiğini söyledi.


Ahmet Sami Ceylan bunun üzerine Bakanımız Veysel Eroğlu’na talimat verdi. Toplantıdan sonra Sayın Bakanımız bizi arayıp, konuyu takibe aldıklarının haberini verdi.  İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Muhtarlar Derneği Başkanı Hacı Koca ve 55 tane  muhtarın yer aldığı toplantıda, projesi hazır olan çalışmanın 2014 yılı yatırımına alındığını, kısa sürede ihalesinin yapılarak, inşaat çalışmalarının başlayacağını  dile getirdi.

 

 

 



Detaylar Birazdan....
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam