AF VE BAĞIŞLANMA FIRSATINI DEĞERLENDİRELİM

13 Temmuz 2015 14:16
Videoyu Aç AF VE BAĞIŞLANMA FIRSATINI DEĞERLENDİRELİM
A
a

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet SAATCI Kadir Gecesi, Ramazan Bayramı ve son günlerde azgınlaşan terör olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamasında;” Kadir Gecesi âlemin özü mesabesindeki insanlar olarak kadrimizi/değerimizi bilmemiz gereken gecedir.

Kadir Gecesi, değer gecesidir. Kadir Gecesi'ne atfedilen bu değer, tüm değerini Kur'an-ı Kerim’den almaktadır. Çünkü Kur'an, bu gecede inmeye başlamıştır. Kadir Gecesi’ni gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kur’an-ı Kerim’in eşsiz mesajlarını anlamaktan geçer. Bu itibarla, Kadir Gecesi Kur’an’ı öğrenme ve Rasulüllah’ı tanıma, onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terketme vesilesi kabul edilmelidir. Kadir Gecesi, tefekkürü, tedebbürü, duayı, muhasebeyi, Allah için gözyaşı dökmeyi bol eylemenin gecesidir. Kadir Gecesi, Yüce Allah’ın rahmet ve bağışlamasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her mümini ilahî armağanlara garkettiği bir gecedir. Bu itibarla Kadir Gecesi dilek ve isteklerimizi Yüce Allah’a arz etmek için değerli bir fırsattır.”

Mübarek aylarda dökülmeye devam eden Müslüman kanlarına da değinen SAATCI:” İslâm coğrafyasında özellikle Gazze yanı başımızda Suriye’de kadın, çocuk, yaşlı demeden her gün katledilen masum insanlar, Irak'ta meydana gelen terör olayları, uzak doğuda Myanmar’da, Arakan’da din kardeşlerimizin maruz kaldığı insanlık dramı, Doğu Türkistan'da, dünyanın muhtelif yerlerinde Müslümanlara reva görülen zulüm, şiddet, cinayet ve insanlık dışı eylemler, Ramazan sevincimizi buruk bir şekilde yaşamamıza sebep oldu. Emperyalizm ve işbirlikçileri olan diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı tavır almak hepimizin görevidir. Bu görevi bu gece dualarımızla da yerine getirmeliyiz.”

Yaklaşan Ramazan Bayramıyla ilgili de açıklamalarda bulunan SAATCI:”Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği, kısaca İslâmî kardeşliğin toplumun her kesiminde canlı olarak yaşandığı; bütün bunlarla birlikte Allah'a karşı da sorumluluklarının bilinciyle de topluca namaz kılıp birbirine nasihat ettikleri sevinç günleridir. Ayrıca bayramlar ailelerin bir araya gelip beraberce eğlendiği, etik anlamda ailenin önemini vurgulayan, küs olanların barışmaları için bir fırsat içeren günlerdir.  Bu nedenle mübarek gece ve bayramları insanlar arasında sevgi ve hoşgörü yumağı oluşturmasına, çalışmalarımızı paylaşmamıza, asgari müştereklerde bir araya gelmemize vesile kılmak durumundayız.”

Tüm insanlığın hoşgörü ve sevgiye umut bağladığı, özgürlüğe, dostluğa, dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde bulunulduğunu belirten SAATCI:”Her türlü kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlenip, birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşmanın önemine değinerek birlik ve beraberlik içinde olunması gerekmektedir. Kadir gecesi vesilesiyle aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Birlik ve beraberlik duygularının buna ihtiyaç duyan tüm topraklara yayılması, tüm dünyada akan Müslüman kanlarının durması, terör olaylarının sona ermesi dileği ile başta Memur-Sen camiamız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ve İslam Âleminin Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim."   

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam