AİKB'DEN KADIN GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK FIRSAT

17 Haziran 2014 23:00
Videoyu Aç AİKB'DEN KADIN GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK FIRSAT
A
a

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (AİKB) kadın girişimcilere tanıdığı fırsatlar hakkında bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

KADIN GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK FIRSAT  Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (AİKB) kadın girişimcilere tanıdığı fırsatlar hakkında bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

TSO Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak AİKB Uzmanı Efe Uyar katıldı.
AİKB Uzmanı Efe Uyar, dünyada 61 ülkede özel sektörü desteklemek amacıyla faaliyet gösteren Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası olarak ciddi bir bütçe ile kadın girişimcilerin ihtiyaçlarını analiz ettiklerini ve bu analize dayanarak kadın girişimciler için iki ayrı hizmet paketi oluşturduklarını söyledi.

Hizmet paketlerinden birisinde tamamen kadın girişimcilere özel 300 milyon Avro’luk finansal destek, diğerinin ise danışmanlık desteği olduğunu ifade eden Uyar, “Finansal Destek paketimizle kadın girişimcilere 300 milyon Avro’luk bir bütçe ile destek oluyoruz. Bu nakdi, Türkiye’deki 6 ayrı banka ile anlaşarak kadın girişimcilerimize ulaştıracağız. 4 yıl boyunca kullanılacak bu finans ile 12 bin ila 15 bin arasında kadın girişimciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Finans paketinin önümüzdeki birkaç ay içerisinde devreye gireceğini belirten Uyar, finansal destek paketi ile birlikte bakanlık ve Avrupa Birliği kaynaklarından 30 milyon avro civarında bir risk fonu oluşturduklarını belirtti.

Risk Fonu ile teminatta sıkıntı çeken kadın girişimcilere daha esnek şartlarda destek olabileceklerini ifade eden Uyar, ikinci paketin de kadın girişimcilere danışmanlık desteği sağladığını ifade ederek “Kadın girişimcilerimize iş planı hazırlamadan yalın üretime kadar her konuda danışmanlık desteği sağlıyoruz.

Bu gibi çalışmaların 10 bin Avro’ya kadar olan yüzde 80’lik bölümüne destek oluyoruz. Kalan yüzde 20’lik bölüm, kadın girişimci tarafından karşılanıyor. Aslında sadece danışmanlık değil, kadın girişimcilerimize eğitim desteği de vereceğiz. Günümüzde her yerde, her konuda kadın girişimcilere yönelik çeşitli eğitimler düzenlenmektedir. Bizim eğitimlerimizin diğer eğitimlerden farkı, içeriğini kadın girişimcilerin belirliyor olmasıdır” diye konuştu.

Uyar, kadın girişimcilerin daha detaylı bilgiye, www.ebrd.com web sitesinden ya da Ankara ve İstanbul’da bulunan iletişim ofislerinden ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam