AK Parti Çorum Teşkilatından Konya çıkarması

17 Aralık 2015 17:47
Videoyu Aç AK Parti Çorum Teşkilatından Konya çıkarması
A
a

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve teşkilat yöneticileri Konya’daki Şebi Arus törenlerine adeta çıkarma yaptı...

Bilindiği üzere, Mevlana'nın ölüm yıl dönümü nedeniyle Konya'da her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında anma törenleri düzenleniyor. Bu yıl düzenlenen 'Hz. Mevlana'nın 742'nci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde yapılan 'Şeb-i Arus' töreniyle sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, başbakan yardımcıları, bakanlar, yabancı devletlerin temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı Şeb-i Arus törenlerine AK Parti Çorum İl Teşkilatı da tam kadro katıldı. AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu öncülüğündeki teşkilat yöneticileri, Hz. Mevlana'nın 742'nci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinde hazır bulundu.

BU İKLİMİ TENEFFÜS ETMEK EN BÜYÜK BAHTİYARLIK

Konya ziyaretlerine ilişkin kısa bir değerlendirme yapan AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, "Hz. Mevlana'nın huzurunda olmak, onu sevenlerin doldurduğu iklimi teneffüs etmek bizim için hem büyük bahtiyarlık hemde büyük talihtir. Manevi haritası baştan başa hazinelerle dolu bir medeniyetin evlatlarıyız. Sahip olduğumuz mirasın şuurunda olarak buradayız. Bize yüzyıllar boyu solmaz pörsümez hakikatin yolunu gösteren istikamet üzere yaşamak için bize rehberlik eden büyük Kılavuzların, ulu zatların izini sürmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

ALLAH DOSTUNUN YANIBAŞINDA BÜYÜK MUTLULUK

AK Parti Çorum İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu, Mevlana'nın 'gel' çağrısına uyarak dünyanın dört bir yanından dört bir köşesinden her yıl yüz binlerce insanın Konya'ya geldiğinin altını çizdi. Bekiroğlu, gelenlerin Konya'dan feyz aldığını belirterek şöyle konuştu; "Burada ruhunu dinlendiriyor. Burada vahdet denizine dalıyor. Bizi doğru istikamete sevk eden bize tutunmamız gereken dalı gösteren büyük Allah dostunun yanı başında olduğumuz ve sesine kulak verdiğimiz için ne kadar mutlu olsak azdır. Mevlana'nın eserlerinden yayılan ışık her gün daha çok aydınlatıyor dünyamızı. Şeb-i Arus yani kavuşma gecesi sadece Konya'da sadece Türkiye'de değil doğudan batıya dünyanın pek çok köşesinde giderek artan bir alaka ile idrak ediliyor."

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam