AK PARTİ'DE İL YÖNETİM LİSTESİNDE KİMLER VAR KİMLER YOK

23 Ocak 2015 22:14
Videoyu Aç AK PARTİ'DE İL YÖNETİM LİSTESİNDE KİMLER VAR KİMLER YOK
A
a

Sondakika: Elvan Şimşek / Özel haber Ak Parti Çorum 5.Olağan İl Kongresi Pazar günü saat 10'da Atatürk Kapalı Spor salonunda yapılacak.İl Başkanlığına aday gösterilen Rumi Bekiroğlu Kongre listesini hazırladı...

İl Yönetiminin Listesinde Yüzde Elli Revizyon bekleniyor...

Çorum'da Ak Parti’nin ‘Yeni Türkiye’ iddiasına katkı sağlayacak yeni yüzler bu İlde mevcutken deyim yerindeyse; şahsi oyu dışında partiye bir getirisi olmayanların üstü çizildi.

Çorum Ak Parti 58 kişilik asil üyeler ve 50 kişilik yedek liste yarı yarıya  yeni isimler konulmuş listeye ama çok daha potansiyel gücü bulunan isimler bu liste içinde pekala yer alabilirdi.
 
Genel Merkez tarafından İl başkanı adayı gösterilen Rumi Bekiroğlu çalışma ekibini kurarken nelere dikkat etti, hangi kıstasları dikkate aldı ? Bu soruya verilecek cevap; bir tek kendi ve iki üç kurmayı biliyor.

Eski yönetimde üzeri çizilen isimler için durum bu böyle...
 
Açık konuşmam gerekirse; liste dışı bırakılanların ve yerine yeni alınan isimler ,bir silinip bir alınıyor. Bekiroğlu seçime gireceği yönetim listesini sık dokuyup ince eliyor.
 
Ak Parti Genel Merkezinin belirlemiş olduğu çok önemli bazı kriterler var.Dört ay gibi siyasette çok uzun, yaşam anlamında ise çok kısa bir süreç tanınıyor başkanlara ve teşkilatına.
 
Yapılan listeye bir daha bir daha, gözden geçirliyor 4 aylık krediyi bu ekip ne kadar başarı yönünde kullanır,  Önceki  seçimlerde alınan sonuçların üzerine konacak mı yoksa  düşecek mi orasını kestirmem güç.
 
Kendilerine başarı dilemekten başka söyleyeceğim çok fazlada bir şey yok. Umarım öngörü anlamında yanılırım. Belki listeyi ben farklı okumuş da olabilirim. Kamuoyu bakarsınız 2015 seçimleri öncesi farklı bir anlamda başarılı da bulabilir.

Atatürk Kapalı Spor salonunda ki Kongre salonundaki havayı gördüğüm de havayı değerlendirmelerimiz olacaktır,Organlarda yer alanlar
 
Yukarıda söylediklerim yönetim kurulu listesi için idi. Henüz yürütme belli değil o bakımdan bunu da değerlendirmek için birkaç günlük zamana ihtiyacımız var.
 
Seçime giren Listeyi gördüğümde  Disiplin Kurulu, Demokrasi Hakem Kurulu gibi organları Kongre seçimin de değerlendirmek isterim.
 
Büyük Kongre delegeleri
 
Ak Parti Çorum İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi oy pusulasında Büyük Kongre Delegeleri, yönetim asil ve yedek üyelerini net  listesini bu pazar günü göreceğiz
 
Burada kimler var?
 
İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan'ın belirttiği ve istediği isimlerden Eyüp Arslan ve Erhan Akar isimleri yeni listede yerlerini koruyacaklar.
 
Yedek liste değerlendirmesinde de bazı matematik hesapları yapıldığını görüyoruz. Gerçi olası aksi bir durum çıkmaz ortaya ama hatır, gönül ve siyaset değeri üçgeninde bakarsak yedek listede  oynamalar var.
 
Örneğin, liste belirleme kriterlerinde etkin olan 30 Mart seçim sonuçlarıyla, değil. Nüfus ise o da değil. Çorum siyasetinin güç dengeleri olarak baktığımız(Milletvekilleri-Belediye başkanları-İl genel meclisi) matematik olarak herkesin aynı hesabı yaptığını biliyoruz.Kongrede gerçek listeyi gördüğümüzde  herşeyi net almış olacağız.


 
Şunu da ilave edeyim, en büyük tırpanı muhalifler ve çalışmayan üyeler  yerken en karlı çıkan ise Eyüp Arslan olacak .Benim bu gün ki listeden çıkardığım sonuçlar bunlar.
 
Çorum Ak Parti 5.İl Kongresinin divan başkanlığını Bölge Koordinatörü Alev Dedegil'in yapması bekleniyor...


 
 
 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam