AK PARTİ’DE KONGRE ÖNCESİ KULİS HABERİ

10 Temmuz 2014 04:14
Videoyu Aç AK PARTİ’DE KONGRE ÖNCESİ KULİS HABERİ
A
a

Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum İl Başkanlığınca önceki akşam verilen iftar, AK Parti teşkilatları içerisinde yaşanan bazı sıkıntıları da adeta “gün yüzüne” çıkarttı. İftara, milletvekilleri ve belediye başkanları başta olmak üzere partinin tüm kademelerinden davetliler katıldı. İftarın ev sahipliğini de AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan yaptı.

Corumtime Kulis Haberi  / CİN ALİ

            Kulis haber Yorumu



Ceylan, iftarda, konukları ile yakından ilgilenmeye çalıştı. Ancak, ne var ki her şeyin güzel başladığı, katılımın çok yoğun olduğu bu iftarda büyük bir “siyasi kriz” çıktı.

MUZAFFER KÜLCÜ'YE SÖZ VERİLMEDİ

Geceye ev sahipliği yapan AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, ilk kürsü konuşmasını kendisi yaptı, ardından Salim Uslu, Murat Yıldırım ve diğer konuk vekile söz verildi. Tam bu sırada herkes Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün kürsüye çıkıp konuşma yapacağını beklerken “protokol masasında” beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Masada, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ile Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile de Salim Uslu yan yana oturuyordu. Tam bu sırada Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan’a dönerek “Muzaffer Külcü’nün neden konuşturulmak istenmediğini sordu. Bunun üzerine Ceylan, “Bende belediyenin hiçbir programında konuşmuyorum. Ağabeylik yapacaksan biraz adil olalım sayın vekilim” dedi.

MASADA SİNİRLER ÇOK GERGİNDİ

Bu sözler üzerine sinirlerin biranda gerildiği masada dikkat çeken 3 isim daha vardı. Aslında bu 3 isim, yaşanantartışmanın da bir anlamda küçük bir özetiydi. Partinin eski İl Başkanı Mehmet Karadağ, yine eski İl Başkanı Faruk Özkader ve mevcut Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse yaşanan bu tartışmaya bizzat şahit olan isimlerdi. Yine bu 3 ismin  birbirleri ile bazı ortak yönleri de vardı. Hatırlanacağı üzere; uzun süre partide Özkader-Karadağ kavgasıyaşanmış ve bu süreç Mustafa Köse’nin Merkez İlçeye, Ahmet Sami Ceylan’ın da İl Başkanlığı görevine getirilmesi ile son bulmuştu.

KÖSE İLE YILDIRIM BUZLARI ERİTTİ

AK Parti’deki 3 dönem kuralı nedeniyle yeni dönemde milletvekili olamayacak 73 kişi arasında yer alan AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, o gün iftar masasında yaşananları sadece izlemekle yetindi. Masada, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye yakınlığı ile bilinen Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse’nin Murat Yıldırım ile yan yana oturması dikkat çekti. Bu durum siyaset çevrelerinde “Kongre” yakınlaşması olarak yorumlandı.

KONGRE TARİHİ GİDEREK YAKLAŞIYOR

AK Parti’de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından teşkilatlar kongreye gidecek. Bu kez hem partinin genel başkanı seçilecek, hem de teşkilatlara taze kan getirilecek. İşte tam da bu noktada AK Parti Çorum İl Teşkilatında “kazan” daha şimdiden kaynamaya başladı. Kongre öncesi hem Ahmet Sami Ceylan ve ekibi, hem de Mustafa Köse ve arkadaşları “delegeler” üzerinde hakimiyeti kurma çabasına girdi.

KİM, KİMİ DESTEKLİYOR? İŞTE YANITI

AK Parti’de kongre öncesi saflarda netleşmeye başladı. Mevcut İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan’ın yeniden il başkanlığına aday olması beklenen kongrede, partinin Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse’nin de İl Başkanlığına aday olması bekleniyor. Köse, daha şimdiden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün büyük desteğini arkasına almış görünüyor. Yine bu süreçte Mustafa Köse ve ekibine Salim Uslu ve Faruk Özkader gibi isimlerinde büyük destek vereceği görülüyor. Ahmet Sami Ceylan ise bu süreçte en büyük desteği ilçelerden almayı hedefliyor. Ceylan’a, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım ve partinin ağır ağabeylerinden Ali Yüksel Kavuştu gibi isimlerde destek veriyor.

AGAH KAFKAS, FARUK ÖZKADER VE MEHMET KARADAĞ KİLİT İSİMLER

2 dönem milletvekilliği yaptıktan sonra Ankara’ya çekilen ve Sağlık Bakanlığında “Bakan Yardımcılığı” görevine getirilen Agah Kafkas’ın tekrar milletvekili olup parlamentoya girmek istediği siyasi kulislerde konuşuluyor.  

Ancak, Salim Uslu gibi “Hak-İş” etiketli olan Kafkas’ın “Salim Uslu” faktörünü nasıl aşacağı ise bir muamma olarak duruyor.Yine de bu süreçte etkin olabilecek isimlerden biri olarak dikkat çekiyor Agah Kafkas… Bir dönem partide il başkanlığı görevinde bulunan ve bir süredir de Ankara’da Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un danışmanlığını yürüten Faruk Özkader’in de bu sürecin etkin faktörlerinden birisi olması bekleniyor. Özkader, Erdoğan’sız AK Parti’de Numan Kurtulmuş’un etkin bir göreve getirilmesi halinde gücünü daha da artırabilir. Yine parti içerisinde dikkat çeken bir başka isimde Mehmet Karadağ… Hem Çorum merkez ilçe teşkilatının kurucu başkanı, hem de il başkanlığı görevlerinde bulunan Mehmet Karadağ’ın parti üzerindeki etkisi kuşkusuz tartışılmaz.  

Suların yavaş yavaş ısındığı AK Parti teşkilatlarında kongre heyecanının Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra daha da hareketlenmesi bekleniyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam