Alaca İlçesi Fakılar Köyünde Mera Açılışı Yapıldı

15 Mayıs 2014 20:28
Videoyu Aç Alaca İlçesi Fakılar Köyünde Mera Açılışı Yapıldı
A
a

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 700 dekarlık alanda gerçekleştirilen Mera Islah ve Amenajman projesi için Alaca İlçesi Fakılar Köyünde açılış töreni yapıldı.

Açılışa; Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Cafer Kınanç, Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E.Elfaz Ermiş, GOP Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mera Islah Projeleri Koordinatör Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Karadağ ile daire amirleri ve köy halkının katılımı ile yapıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra konuşan Fakılar Köyü Muhtarı Günsel ÖNEL projeden dolayı yetkililere teşekkür ederken, protokol üyeleri sırasıyla mera projesi ve hayvancılık için meranın önemi hakkında bilgiler verdiler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E.Elfaz Ermiş; “Çorum ilinde şu ana kadar 4 köyde 4.744 dekar alanda mera ıslah ve amenajman projesinin tamamlandığını, 2 köyde 1.069 dekar alanda ise proje uygulamalarının devam ettiğini” söyledi.

İl Müdürü E.Elfaz Ermiş; “Fakılar Köyü merasına ıslah çalışmaları kapsamında 38 ton DAP gübresi, 52 ton Amonyum Sülfat Gübresi kullanıldığını, hayvan sulanması amacıyla 2.700 metre uzaktan su getirildiğini, ayrıca 300 m² gölgelik, 4 adette hayvan kaşınma fırçası yaptırıldığı” söyledi.

GOP Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Yaşar Karadağ ise hayvansal üretimde masrafların yaklaşık % 70’inin yem maliyetlerinden oluştuğu söyleyerek kaliteli kaba yemin gerekliliğini belirtti. Prof. Karadağ; samanı hala yem olarak gören zihniyetin terk edilerek mera ıslahının ve yem bitkileri yetiştiriciliğinin önemi üzerinde durdu.

Konuşmaların ardından merada incelemelerde de bulunulurken, Prof. Dr. Yaşar Karadağ tarafından yapılan ıslah çalışmaları, meranın vejetasyon durumu ve mera bitkilerinin hayvan beslenmesi ile et ve süt verimi üzerine kısa bilgiler verildi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam