ARİF ERSOY AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU

20 Şubat 2015 18:24
Videoyu Aç ARİF ERSOY AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU
A
a

Elvan Şimşek /Sondakika : Arif Ersoy Ak Parti'den Milletvekili Aday adayı. 7 Haziran 2015 Milletvekili seçimleri yaklaştıkça aday adaylarının isimleri de kamuoyununa sıkça konuşulmaya başlanacak.

 
akparti_4703
ARİF ERSOY İSİMİ ÇORUM’DAKİ ÖĞRENCİLERİNİ HEYECANLANDIRDI...




Refah Partisi ve Fazilet Partisi dönemlerinde Çorum siyasetinin en etkili isimlerinden biri olan Prof. Dr. Arif Ersoy, bugün AK Parti’de yöneticilik yapan birçok isme siyaseten “ağabeylik” yapmış bir isim olarak dikkat çekiyor. AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve AK Parti eski İl Başkanı Mehmet Karadağ ve  şuan ki Milletvekili aday adaylarının hocalığını yapmış  birçok isim Arif Ersoy’un öğrencileri arasında yer alıyor.






ÇORUM SAADET PARTİSİNDEN  ÇORUM AK PARTİYE DÖNÜŞ

arif ersoy corum aday adayıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere  Başbakan Davutoğlu ,Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş gibi partinin önde gelen birçok yöneticisi ile çok önemli düzeyde diyalogları bulunan Prof. Dr. Arif Ersoy, AK Parti’ye geçti.Bu durumunda Çorum’da 8 yıl belediye başkanlığı yapan ve bu süre zarfında kente önemli katkılar sunan Ersoy, Çorum’un en başarılı belediye başkanları arasında gösterilmişti.





ARİF ERSOY’UN ADAYLIĞINA  AK PARTİ GENEL MERKEZİ NASIL BAKIYOR?

Prf.Dr Arif Ersoy’un AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olması  Genel Merkezden önemli bir destek alabileceği ifade ediliyor. Bunun en büyük nedeni olarak  “Çorum’un halkının bakanlık beklemesi ve parelel örgütün Ak Parti Teşkilatlarında ve Kurumlarının halen içinde olması gerekçe gösteriliyor. Çorum’da son dönemde parti içerisinde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle genel merkezin “ağabeylik” yapacak bir isme daha sıcak bakacağı dile getiriliyor.

PROF. DR. ARİF ERSOY VE AK PARTİ’NİN 2023 VİZYONUNDA YER ALCAK

.
AK Parti’nin 2023 vizyonu kapsamında 7 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde temayül ve anketlerde Aday adayları daha önceki seçimlere göre ince elenip, sık dokunacak. Adayların partiye nasıl bir katkı sunacağı, kamuoyunda ne kadar sevildikleri, seçilmeleri halinde ne gibi plan ve projeleri olduğu göz önünde bulundurulacak. Ayrıca adayların kişisel durumları, kariyerleri, eğitim durumları, bugüne kadar yaptıkları da genel merkez tarafından mercek altına alınacak. Bu çerçevede devlet deneyimi ve tecrübesi olan
Prof. Dr. Arif Ersoy’un diğer aday adaylarına göre çok daha şanslı ve bir adım önde olduğu ifade ediliyor.

PROF. DR. ARİF ERSOY KİMDİR ?

Prof. Dr. Arif Ersoy 1948 Çorum doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset ve İdare Bölümü’nden 1973 yılında mezun olan Ersoy, aynı zamanda Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nü de bitirdi. İngiltere Leeds Üniversitesi, İktisat Fakültesi, İktisadi Kalkınma dalında mastır derecesini 1976′da yaptı. Ege Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Doktora Derecesi’ni 1979 yılında tamamlamış ve ardından 1982′de Yardımcı Doçent, 1986′da İktisat Doçenti ve 1992 yılında da İktisat Profesörü olmuştur. 1977 ve 1979 yılları arasında Ege Üniversitesi, İktisat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi, yine aynı üniversite de 1979 ve 1982 yılları arasında İktisat Doktoru görevlerinde bulunmuştur. 1982 ve 1986 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin İktisat Bölümü’nde Yardımcı Doçent, 1982 ve 1983 yılları arasında yine İktisat Bölümü Başkan Yardımcılığı, 1986 ve 1992 yılları arasında İktisat Doçenti, 1992 ve 1994 yılları arasında da yine aynı kurumda İktisat Profesörü görevlerinde bulunmuştur. 1990 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’deki Renmin Üniversitesi’nde dokuz ay misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 27 Mart 1994 ve 17 Nisan 1999 yılları arasında ilk dönem Çorum Belediye Başkan’lığı yapmış ve sonrasında ikinci kez 18 Nisan 1999 ve 8 Ağustos 2002 yılları arasında da ikinci dönem Çorum Belediye Başkanlığı’nı yapmıştır. Mayıs 1999 ve Haziran 2002 tarihleri arasında da Avrupa Konseyi Mahalli İdareler Meclisi Üyeliği yapmıştır. Prof. Dr. Arif Ersoy, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomik Sosyal İşleri Başkanlığı’nı yürütmektedir. Arif Ersoy Erbakan Vakfının kurucuları arasında yer alıyor

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam