ATLAS : ÜCRETLİ OTOPARKI PROTESTO ETTİ

23 Ekim 2014 09:50
Videoyu Aç ATLAS : ÜCRETLİ OTOPARKI PROTESTO ETTİ
A
a

Çorum Belediyespor’a gelir sağlamak amacıyla Bahabey Caddesi’ne getirilen ücretli otopark uygulaması cadde esnaf ve sakinlerinin tepkisine neden oldu. Bahabey Caddesi’ne getirilen otopark uygulamasını protesto etmek amacıyla bugün CHP İl Başkanlığı öncülüğünde cadde esnaf ve sakinlerinin de katılımıyla bir protesto eylemi düzenlendi.

Eyleme CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, il ve merkez ilçe yöneticilerinin yanı sıra CHP Çorum eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, CHP eski İl Başkanı Gazi Özkubat, CHP eski Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül, ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer ile birlikte bazı partililerin yanı sıra cadde esnafı ve vatandaşlar katıldı. Eylemde cadde esnafı adına konuşan Efkar Göl, getirilen ücretli otopark uygulamasıyla birlikte işlerinde ciddi bir düşüş yaşandığını belirterek, caddedeki ücretli otopark uygulamasına derhal son verilmesini istedi. Göl, trafik açısından çok daha yoğun caddeler dururken, Bahabey Caddesinde ücretli otopark uygulamasına geçilmesinin son derece düşündürücü olduğunu kaydetti.

SORUMLUSU MUZAFFER KÜLCÜ OLUR

CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ise getirilen ücretli otopark uygulamasını ‘ekonomik ambargoya’ benzeterek, caddede otopark konusunda yaşanacak en ufak bir olumsuzlukta sorumlunun Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olacağını söyledi. Eylem, yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

İHALE ADİL VE ŞEFFAF YAPILMADI

CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, konuşmasında şunları kaydetti: “CHP olarak otopark uygulamasının yanında ihale şartnamesine de karşıyız. Çünkü ihale adil ve şeffaf yapılmamıştır. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 ay yargılanan Muzaffer Külcü, ihaleye fesat karıştırarak bazı kişi ve kuruluşları ihaleye sokmamıştır. 41 bin TL’ye Çorum Belediyespor’a verilen ihale, aldığımız duyumlara göre 391 bin TL’ye Belediyespor tarafından başka bir yandaşa verilmiştir. 391 bin TL’nin altının ya da üstünün cebe atılıp atılmadığını bilmiyoruz.

ATLAS, SAVCILIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI

CHP İl Başkanı olarak yaklaşık 1 ay önce ihaleye fesat karıştırıldığını, ihalenin şartnameye uygun yapılmadığını gerekçe göstererek Muzaffer Külcü ve İhale Komisyonu hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ancak aradan 1 ay geçmesine rağmen Hazırlık Savcılığı tarafından şikayetimle ilgili olumlu yada olumsuz herhangi bir bildirimde bulunulmamıştır. Buradan Cumhuriyet Savcılığını göreve çağırıyorum, 1 ay önce yaptığım suç duyurusunun akıbeti hakkında tarafıma bildirimde bulunulmasını istiyorum.

KÜLCÜ’YE YÖNELİK AĞIR ELEŞTİRİ

Bu ihalede et kokmuştur. Külcü’nün uygulamaları sayesinde tuz da kokmuştur. Buradan ilan ediyorum bu işin peşini asla bırakmayacağız. CHP olarak Çorum’da yaşayan 250 bin yurttaşımızın hakkını ve hukukunu her zaman ve her platformda koruyacağız. Bunu yaparken kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bahabey Caddesi’ne getirilen otopark uygulamasıyla cadde esnafı ve sakinlerine adeta ekonomik ambargo uygulanmaktadır. Çünkü Bahabey Caddesi’nde ciddi bir trafik yoğunluğu bulunmamaktadır.

EN KÜÇÜK OLAYIN SORUMLUSU …

Buradan Sayın Vali ve Emniyet Müdürünü göreve çağırıyorum; Eğer Bahabey Caddesi’nde otopark nedeniyle üzücü bir durum yaşanırsa bunun tek sorumlusu Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olacaktır. CHP olarak Çorum’da barış, kardeşlik ve sevgiyi büyütmek için çok büyük çaba gösteriyoruz ve bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Ancak insanların sabrının da bir sınırı vardır. Bölgede yaşanacak en küçük bir olayın tek sorumlusu Muzaffer Külcü olacaktır.”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam