AYKOME ALPER ZAHİR BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

5 Haziran 2014 18:23
Videoyu Aç AYKOME ALPER ZAHİR BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI
A
a

Altyapı Koordinasyon toplantısı Alper Zahir başkanlığında yapıldı.Çorum Belediyesi, şehirdeki altyapı çalışmalarının daha düzenli hale getirilmesi için Altyapı Koordinasyon toplantıları düzenliyor.

İlk kez 2011 yılında gerçekleştirilmeye başlanan ve Çorum Belediyesi’nin öncülüğünde çeşitli periyotlarda gerçekleştirilen Altyapı Koordinasyon Toplantıları Yedaş, Türk Telekom A.Ş, Çorumgaz, Çorum Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Asfalt ve yol birimi ekipleri ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir başkanlığında toplanan Altyapı Koordinasyon toplantısında Çorum’da altyapı yatırımı gerçekleştiren kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyon yapılması öngörülüyor. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, ülkemizin kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması için bir bilincin oluştuğunu, yaptıkları ortak çalışmalarla ülke ve Çorum’un kaynaklarını en ekonomik olarak kullanmayı amaç edindiklerini söyledi.

Altyapı çalışmalarında koordinasyonu sağlayarak öncelikli olarak ekonomik kaybın ve vatandaşlara verilen rahatsızlıkların önlenmesini amaçladıklarını ifade eden Zahir, "İmar alanlarında yoğunluğun artması, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları, şehrimizin sürekli olarak gelişmesi ve bu gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni tesis ve yatırım ihtiyaçlarının birlikte gerçekleştirilmesi kaynaklarımızın daha ekonomik kullanılmasını da beraberinde getirmektedir. Ayrıca, ilgili birimlerin yapacağı altyapı çalışmaları da daha hızlı bir şekilde ilerleyecektir" dedi.

İlk toplantıyı yaptıkları 2011 yılından önce Çorum Belediyesi'nin altyapı yatırımı yapan her kurumla ayrı ayrı görüşerek sorunların çözümüne yönelik adımlar attığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Alper Zahir, "Bir caddenin su, kanalizasyon, yağmursuyu, elektrik, telekom, doğalgaz ve sinyalizasyon gibi çeşitli altyapıları bulunmaktadır. Önceden bir cadde belki bu çalışmaların her biri için ayrı ayrı kazılıyordu. Artık tüm altyapı çalışmaları koordineli bir şekilde tek çalışmayla yürütülüyor. Tamamlanmış bir altyapının başka bir altyapı çalışmasından dolayı bozulması vatandaşlarımıza günlük yaşamda da zorluklar oluşturmaktadır. Bu çalışmalar, hemşehrilerimize günlük yaşamda zorlukların yanında ekonomik ve çevresel zararları da beraberinde getirmektedir. Çorum’un gelişimi ve kaynaklarımızın daha verimli kullanılması için bu toplantılarımızı düzenli olarak yapmaya devam edeceğiz. Böyle bir toplantının yapılmasına dair bir zorunluluk olmamasına rağmen toplantıya katılan bütün kurumlar özveri ile çalışıyor. Toplantılarımıza katılan tüm kurumlara ve temsilcilerine teşekkür ediyorum " dedi.

Alper Zahir, yapılan toplantıda ayrıca kurum ve kuruluşların 2014 yılı ve sonraki yılların ihtiyaçları ve programlarının görüşüldüğünü, katılımcılardan uzun vadeli programların hazırlanarak diğer kurumlara bildirmelerini istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam