AZERİ ÖĞRENCİLER ÇORUM’A HAYRAN KALDI

12 Ağustos 2014 18:55
Videoyu Aç AZERİ ÖĞRENCİLER ÇORUM’A HAYRAN KALDI
A
a

Çorum Belediyesi’nin kendileri için düzenlediği öğle yemeğinde Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan, Alper Zahir ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile bir araya gelen gençler gördükleri ilgiden memnun kaldı.

 

AZERİ GENÇLER ÇORUM’A HAYRAN KALDI

azeri öğrenciler çorum gezisi (1)

azeri öğrenciler çorum gezisi (2)

azeri öğrenciler çorum gezisi (3)Azerbaycan’nın başarılı gençleri Çorum’u gezdi. Bu yıl altıncısı düzenlenen Dostluk ve Kültür Gezisi kapsamında 54 Azeri genci, Türkiye turuna çıktı. Samsun’un ardından Çorum’un tarihi ve turistik mekânlarını gezen gençler Çorum’a hayran kaldı…

Çorum Belediyesi’nin kendileri için düzenlediği öğle yemeğinde Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan, Alper Zahir ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile bir araya gelen gençler gördükleri ilgiden memnun kaldı.

CANDAN: 2 DEVLET, TEK MİLLET

Yemekte bir konuşma yapan Turhan Candan, ünlü Azeri şair Bahtiyar Vahapzade’nin torunlarını ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını söyledi. “Ayrı coğrafyalarda yaşıyor olsak da damarlarımızda aynı kanı taşıyoruz.” diyen Candan, Türkiye ile Azerbaycan’ın iki devlet tek millet olduğuna dikkat çekti. “Belki bir gün bizler ya da çocuklarımız Azerbaycan’a gelir siz de bizi misafir edersiniz” şeklinde konuşan Candan, bu kültür köprüsünün kurulmasına vermiş olduğu destekten dolayı Çorum doğumlu olan İstanbul milletvekili Feyzullah Kıyıklık’a teşekkür etti.

GÜLNAZ MEHMEDOVA: ÇOK ŞANSLIYIZ

Yemekte duygu ve düşüncelerini dile getiren gençlerden Gülnaz Mehmedova, kendilerini yemekte ağırlayan Çorum Belediyesine teşekkür etti. Balıkesir Üniversitesi’nde öğrenci olduğunu anlatan Mehmedova, böylesi bir geziye katılabildiği için şanslı olduğunu söyledi. Elvan Ahmedova ise “Bizi Türkiye’de yalnız bırakmayan, ilgi gösteren, dostça misafir eden herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu. İnci Restaurant’taki öğle yemeği hatıra fotoğrafı ile son bulurken, başarılı gençler Türkiye turuna Ankara, Afyon ve Çanakkale ile devam edecek.


Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam