Bağcı: Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesajı

9 Aralık 2014 17:02
Videoyu Aç Bağcı: Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesajı
A
a

İNSAN HAKLARINA HASSAS DAVRANIYORUZ Cahit Bağcı ÇorumAK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı TBMM Plan ve Bütçe Üyesi Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Bağcı, açıklamasında “1948 yılında insanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bir belge olan ve İnsan Haklarının Anayasası olarak kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabul edilişinin 66. yıldönümü olan bu gün; yüzyıllar boyunca süren bir mücadelenin ürünü olarak, insanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakların ifade edilişinin kutlandığı bir gündür.

İnsan hakları sorunu, bu gün bütün ülkelerin gündemindedir. Bütün ülkelerin hükümetleri, insan hakları ihlallerine meydan vermemeyi başlıca görev olarak kabul etmek durumundadır. Biz de AK Parti Hükümetleri olarak bu konu üzerine titizlikle çalışıyor, halkımızı, bilinçlendirmek için sivil toplum kuruluşları ve tüm kurum ve kuruluşlar ve medya ile işbirliği içinde çalışılmalar yapıyoruz.

2002 yılında göreve geldiğimiz günden beri Hükümet Programlarımızda olduğu gibi 62. Hükümet Programımızda da Yeni Türkiye’yi inşa sürecinde insan onurunu merkez kabul eden bir anlayışla insanı temel aldık. İnsan onurunu korumayı asli görevimiz kabul ettik. Türkiye’de düşünce, inanç, ifade ve girişim özgürlüğü AK Parti Hükümetlerinin teminatı altındadır. AK Parti Hükümetleri İktidara geldiği günden beri, hiçbir vatandaşımızın kendisini ikinci sınıf veya dışlanmış hissetmediği, kapsayıcı ve evrensel değerlere dayalı bir vatandaşlık sistemi tesis etmiştir. Hükümetlerimiz, temel hak ve özgürlüklerin doğumla elde edildiği ve evrensel nitelikte olduğu; kültüre ve inanca bağlı olmayan; etnik kimlik, mezhep, inanç ayrımı yapmadan her vatandaşımıza eşit hizmet götürme anlayışı ile 13 yıldır hizmet etmiş ve etmeye de devam edecektir.

Yeni Türkiye yolunda hedefimiz; herkesi kucaklayan, eşit vatandaşlık ile evrensel ilkeler ve değerler temelinde demokratik bir ortak yaşam bilincine ulaştıran bir anlayışın hayata geçirilmesidir. Milli zenginliğimiz olan etnik farklılıklarımızı sorun gibi gösterip, bundan siyasi kazanç elde etmeye çalışanlara karşı; demokratik çabamız, halkımızın birlik ve bütünlüğünü korumaya yönelik çalışmalarımız, halkımız tarafından da görülmekte ve bu siyasi oyunlara pirim verilmemektedir. İnsan haklarının ve hukukun üstünlüğünün güvence altına alındığı, halkımızın refah ve huzurunun garanti altına alındığı ve muasır medeniyet seviyesine ulaştığımız, demokratik bir ülke inşa etmek için yoğun mesai harcıyoruz. Demokratikleşme konusundaki Hükümetimizin bu çalışmaları tüm dünya tarafından da ilgiyle ve takdirle izlenmektedir.

Bu günün insanların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hak arama bilincinin geliştirilmesine yönelik bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılmasını ve her bireyin eşit olarak doğduğu bu dünyada kişi hak ihlallerinin son bulmasını temenni ediyor, tüm hemşehrilerimin 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyorum.”
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam