BAĞCI: İSTİKRAR ORTAMI İHRACATI TETİKLEDİ

29 Nisan 2015 18:10
Videoyu Aç BAĞCI: İSTİKRAR ORTAMI İHRACATI TETİKLEDİ
A
a

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, seçim çalışmaları kapsamında beraberinde İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Oğuzhan Kaya, Kerem ölçer, Cemalettin Polattaş ve Mahmut Özütemiz ile birlikte OSB'de incelemelerde bulundu.

 İşçilerle görüşme yapan Bağcı öncelikle işçilere kazasız bir çalışma diledi ve iş güvenliğine dikkat etmelerini önerdi.Bağcı "dileğim bu fabrikalardan emekli olmanızdır" dedi. Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan Bağcı; "Çorum'un bir ihracat üssü konumuna gelmiş olmasında kuşkusuz girişimci ve sermaye kadar, 13 yıla yaklaşan AK Parti İktidarlarıyla Türkiye'de sağlanan huzur, güven ve istikrar ortamı çok etkili ve belirleyici olmuştur.

Ayrıca Hükümetlerimiz Programlarında ortaya konulan düzenleyen, denetleyen ve teşvik eden politikalarla bir sistem ve ekonomik model ortaya konulmuştur. Türkiye'nin üreterek büyüyeceğine inandık. Bu nedenle üreten, İstihdam eden, ihracat yapan her türlü girişimi hiç bir ayırım yapmaksızın destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Çorum 2002 yılında sadece 26 Milyon Dolar ihracat yapan bir il iken bugün 300 Milyon Dolar ihracat yapan bir il olmuştur.

Bizim hedefimiz Çorum'u en az 5 Milyar Dolar'lık ihracat yapan bir il konumuna getirecek tedbirleri almak ve gerekli altyapıyı sağlamaktır. Bugün gördük ki, 2002'de 1700 kişi istihdam eden bir OSB varken bugün 7000 kişiye yakın istihdam sağlayan bir yapıya kavuşulmuştur. Bugünkü incelemelerimde yer tahsisi yapılan pek çok parsellerde yeni fabrikalar kurulduğuna şahit olduk. Önümüzdeki aylarda 2 ayakkabı fabrikasının üretime başlayarak 1000'e yakın kişiyi istihdam edeceğini biliyoruz. 2023 hedeflerimiz 20.000 kişiye istihdam sağlayan bir OSB'ye kavuşmaktır. Bu hedef için üzerimize düşen ne varsa yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.
 
Bugün ziyaret ettiğimiz firmaların nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayamadıklarına ilişkin sorunlarını dinledik. özellikle kaynak, montaj, doğrama, mobilya, torna, CNC gibi alanlarda ihtiyaçlar olduğunu gördük. İŞKUR aracılığıyla ihtiyaç duyulan meslek ve ara elemanı yetiştirmenin çalışması yapılmaktadır. Ben bugün bir kez daha Çorum OSB'deki imalatları ve üretimi görmekten İlim ve Ülkem adına gurur duydum" dedi.

Açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ise; her zaman AK Parti olarak üretenin ve istihdam edenin yanında olduklarını belirterek; "özellikle KOSGEB, Exim Bank, Kredi garanti Fonu ve Kalkınma Ajansları aracılığıyla işletmelerin büyümesine, gelişmesine ve teknolojilerinin yenilenmesine imkan sağlayan destekler sunulmaktadır. Biz inanıyoruz ki, Çorum'un sıçramasını Demiryolu ile yapacağız. Bu AK Parti'nin başarısı olacaktır. Çorum küçülen değil büyüyen, gelişen, refah seviyesi artan bir olma yolunda kararlılıkla yürüyecektir.

Biz AK Parti olarak hem esnafın, hem çiftçinin, hem iş dünyasının, hem ihracatçının, toplumun bütün kesimlerinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. AK Parti bu Milletin Partisidir. Milletin sözcüsüdür" dedi. Ayrıca Bekiroğlu OSB'deki fabrikalarda çalışan işçileri Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU'nun 20 Mayıs Çarşamba saat 17.00'deki Çorum Mitingine davet etti.

**********************************************************************


AK PARTİ ÇORUM İL BAŞKANI AV.RUMİ BEKİROĞLU ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE
AK Parti Çorum İl BaşkanıAv Rumi Rumi Bekiroğlu, AK Parti Ekonomi İşler Başkanı Çorum MiiletvekiliDr.Cahit Bağcı ile Çorum Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret ettiler.

Erksan Oto RadyatörSahibi Mücahit Ahmet Köksal’ı, Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağlı’yı ve Mone Medikal sahibi Hayri Şamlı’yı ziyaret eden il başkanı ve milletvekili bu firmalarınüretim ve hizmet yapmış oldukları tesisleri incelediler. İncelemeler sonrasında tesislerde çalışan işçiler ile sohbet eden il başkanı işçilerin dert ve sorunlarını dinledi. Daha sonra firma sahipleri ve yöneticileri ile yapmış olduğu sohbette teknik bilgiler aldı. İşverenlerimizle reel ekonomiye dayalı üretim,tüketim, istihdam konuları ve hükümetimizin ekonomi politikaları doğrultusunda hasbihal etti.

İl Başkanı Bekiroğlu Çorum Organize sanayi bölgemiz gün geçtikçe gelişiyor ve büyüyor. Bu büyüme organize sanayi bölgemizde faaliyet gösteren büyük firmaların sayısınınartması ile daha da artıyor.Organize sanayi bölgesinin büyümesi Çorum’u daha da büyük hale getirecektir.Ancak organize Sanayi bölgemizde faaliyet gösteren firma sahiplerimiz ve işverenlerimiz işçi sorunu değil kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyor. Bu sıkıntı sadece şehrimizde değil tüm dünyada görülen bir sıkıntı bunun çözümü de eğitilmiş ve gelişmiş iş gücü ile olacaktır. Çorum sanayisi eğitimli ve gelişmiş iç gücü ile daha iyi seviyelere ulaşacak ve bölgenin en büyüğü haline gelecektir.”dedi.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili Dr. Cahit Cahit Bağcı, seçim çalışmaları kapsamında beraberinde İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Oğuzhan Kaya, Kerem ölçer, Cemalettin Polattaş ve Mahmut Öztemiz ile birlikte OSB'de incelemelerde bulundu.

Erhan Şimşek Hitit'in fotoğrafı.
Erhan Şimşek Hitit'in fotoğrafı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam