BAĞCI’DAN BELEDİYE BAŞKANLARA BAKANLIK DESTEĞİ

18 Temmuz 2014 22:25
Videoyu Aç BAĞCI’DAN BELEDİYE BAŞKANLARA BAKANLIK DESTEĞİ
A
a

AK PARTİ Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Ortaköy, Boğazkale, Osmancık, İskilip ve Dodurga Belediye Başkanları ile İlçe Başkanlarını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile buluşturdu

CAHİT BAĞCI’DAN BELEDİYE BAŞKANLARA BAKANLIK DESTEĞİ

cahit bağcı çorumlu belediye başkanları (1)

cahit bağcı çorumlu belediye başkanları (2)

cahit bağcı çorumlu belediye başkanları (3)AK PARTİ Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Ortaköy, Boğazkale, Osmancık, İskilip ve Dodurga Belediye Başkanları ile İlçe Başkanlarını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile buluşturdu. Bayat Belediye Başkanının Umre ziyaretinde olması sebebiyle katılamadığı toplantıya Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip İlçe Başkanı Ali Koçkaya, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Boğazkale İlçe Başkanı Sadık Aşık, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın ve Dodurga İlçe Başkanı Abdullah Uysal katıldılar.
Toplantıda Belediye Başkanları tek tek Kültür Bakanlığına sunulan projeleri hakkında Bakan Yardımcısı Arıcı’ya bilgi verdiler. Bu çerçevede Osmancık Kale Restorasyonu Projesi, İskilip Kale Restorasyonu ve Sokak Sağlıklaştırma ve Arasta Restorasyonu 2. Etap Projesi, Ortaköy Park Bahçe Düzenlemesi, Sokak Sağlıklaştırma, Şapinuva Ören Yeri ve Müze Yapımı Projeleri ve Dodurga Sokak Sağlıklaştırma Projeleri görüşüldü. Toplantıda İncesu Kanyonunun Doğa turizminde hak ettiği yere gelmesi için destek verilmesi gerektiğini söyleyen Ortaköy Belediye Başkanı İsbir; “bu dönem Ortaköy İlçemizde Hükümetimiz ve Bakanlarımızın destekleri ile fark yaratacağız ve tarih, kültür ve medeniyet Başkenti Çorum’da Ortaköy olarak turizmde iddialı noktaya gelmek istiyoruz” dedi. Bakan Yardımcısı Arıcı’dan Bakanlığa sunulan çok sayıda proje için ödenek talep etti.
Boğazkale Belediye Başkanı Tangazoğlu ise, Hattuşa Ören Yeri ve Açık Hava Müzesinin bakımının Belediye tarafından yapıldığını ve bu nedenle müze gelirlerinden payın artırılmasını talep etti. Daha sonra Sit alanı sorunu Bakan Yardımcısı Arıcı’ya aktarıldı. Ayrıca Budaközü ve Gökyokuş Deresinin yürüyüş yolları projesinin desteklenmesi ile turizm yöresinin güzelleşeceğini söyledi.
Dodurga Belediye Başkanı Aydın ise Ağustos ayında düzenlenecek olan Güreş ve Şenlikler için destekle birlikte, yeni sunulan Sokak Sağlıklaştırma Projesi hakkında bilgi verdi ve Turizm Yöreleri Destekleri kapsamında destek istedi.
İskilip Belediye Başkanı Çatma; 5 yıldır İskilip’te yürütülen Restorasyon çalışmaları kapsamında 1 Etnografya Müzesi, 7 Konak’ın turizme kazandırıldığını, Arasta Sokak Sağlıklaştırma projelerinin sürdürülebilmesi için projenin 2. Etabına destek verilmesini istediklerini söyledi. Ayrıca İskilip Kalesi’nin Rölöve Çizimleri, Restitüsyon ve Restorasyon Projelerinin onaylandığını ve İskilip Kale Surları Restorasyonu ve Işıklandırma Uygulaması işinin 2015 yılı yatırım programına alınması için teklif edildiğini söyledi.
Bağcı toplantıda yaptığı değerlendirmede, turizm yörelerine destek kapsamında ilçelerimizin projelerinin desteklenmesini, özellikle İskilip ve Osmancık Kalelerinin 2015 yılı yatırım programına alınmasını, Hattuşa ve Şapinuva Ören Yerleri ve Açık Hava Müzelerine daha fazla destek verilmesini istedi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı görüşmede tek tek not alarak projelerin incelenerek destek sunulacağını söyledi.


Kaynak : www,hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam