BAĞCI'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

29 Ekim 2014 00:04
Videoyu Aç BAĞCI'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
A
a

AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİMİZ VE TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU ÜYESİ DR. CAHİT BAĞCI’NIN 29 EKİM 2014 CUMHURİYET BAYRAMI VESİLESİ İLE YAPTIĞI AÇIKLAMASIDIR:

23 Nisan 1920’de açıldığında henüz yeni devletin adını koymayan TBMM Vekilleri sabaha kadar çalışarak 29 Ekim 1923 günü Anadolu’nun her bir karışında fedakârca mücadele eden Türk milletine en güzel hediyeyi Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan ederek vermiştir. Atatürk verdiği uluslararası bir basın demecinde yeni yönetim biçimi Cumhuriyeti dünyaya şu şekilde anlatmıştır: “Yeni Türkiye Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nun ilk maddelerini size tekrar edeceğim: Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir. İcra kudreti, kanun yapma salahiyeti, milletin yegâne hakiki temsilcisi olan Millet Meclis’inde tecelli etmiş ve toplanmıştır. Bu iki maddeyi bir kelimede özetlemek mümkündür: ‘Cumhuriyet.”

Bugün ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ile ilerici, geleceğe umutla bakan, 91 yılda büyük hamleler gerçekleştiren ve önemli başarılara ulaşan Türkiye; önemli yapısal reformların gerçekleştirildiği; demokratikleşmesi ve insan hak ve hürriyetleri konusunda memnuniyet verici adımlar atan ve bir istikrar yakalayan bir ülke konumunda tüm dünyaya örnek gösterilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti koyduğu hedeflere ulaşmak için vatanın tüm fertleri geceli gündüzlü çalışarak, emek vererek; bu hedefleri hayata geçirerek lider ülke konumuna gelecektir. Geçmişte "Avrupa'nın hasta adamı" olarak görülmesine rağmen bugün Türkiye geçen 91 yıl içerisinde; gelişen demokrasisi, sağlam insan hakları ve büyüyen ekonomisi ile dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmiştir. Uluslararası alandaki ağırlığı sürekli artan, çevresinde ve dünyada barışın ve güvenliğin sağlanması için daha etkin rol üstlenen bir ülke konumundadır. Devlet ve millet kaynaşması ile 2023 hedeflerini gerçekleştirecek olan Türkiye dünyada lider ülke haline gelecektir.

Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda; Türk Milleti için canını feda eden Şehitlerimizin kanları sayesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetini ve önemini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalı, özellikle gençlerimize bunun bilincini iyi anlatmalıyız. Vatanı bölmeye, kardeşleri birbirine düşürmeye çalışan güçlere bu kahraman neslin torunları olduğumuzu hatırlayarak asla pirim vermemeliyiz. Hepimiz gelecek nesillerimize müreffeh ve huzurlu bir ülke bırakmak amacıyla ile çalışıyoruz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda fedakârca savaşan ve emeği geçen tüm gazi ve şehitlerimizi şükranla yâd ederken, barış ve sevginin egemen olduğu, muasır medeniyet seviyesine ulaşmış bir ülke olmak amacı ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını dilerim.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam