BAĞCI DEV GÖLETİN İHALESİ TAMAM

22 Temmuz 2015 13:40
Videoyu Aç BAĞCI DEV GÖLETİN İHALESİ TAMAM
www.hitittv.com
A
a

Çorum’un Osmancık İlçesine yapılacak olan İncesu Göleti ihalesi sonuçlandı. 11,5 milyon TL’ye ihale edilen gölet 600 günde tamamlanacak.

AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, ihalenin sonuçlanması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Bağcı, açıklamasında şunları kaydetti: “İlk çalışmaları 1970’li yıllara dayanan ancak ön inceleme yapılarak düzenli su ölçümüne daha başlanamamış Osmancık İncesu Göletinde titiz takibimiz ile çalışmalara 2008 yılında tekrar başlanmıştır. 2008-2011 yılları arasında 4 yıl su ölçümü yapılan göletin planlama-etüt ve proje çalışmaları 2012-2014 yıllarında yapılmış ve yaklaşık 10.000 dekar alanın sulamasına yönelik bir proje gerçekleştirilmiştir.

Başpınar, Kargı ve İncesu Köylerini her ziyaretimizde hemşerilerimizin uzun süredir heyecanla bekledikleri projenin önemine değinmiş ve Obruk-Dutludere Sulama Kanalının kapsamı dışında kalan tarım arazileri, bağ ve bahçelerin sulanacağının müjdesi verilmiştir.

En son Mayıs ayında köylere yapmış olduğumuz ziyarette yapım ihalesine çıkılacağının bilgisini vermiştik. 8 Mayıs tarihinde yapım ihalesine çıkılan göletimizin ihalesi sonuçlanmış olup, 11,5 Milyon TL’ye ihale edilmiştir. Göletin 600 gün içinde yapımı planlanmaktadır. Suyun toprakla buluşması 2017 yılının ilk başlarında sağlanacaktır. Hem hububat tarımında hem de sebze ve meyvecilikte son derce önemli verim ve gelir artışı sağlanacaktır. Bir sulama projemizin daha hayata geçmesindeki çabalarımızın sonuç vermesinin sevincini ve mutluluğunu en az hemşerilerimiz kadar bizler de yaşamaktayız.

Her daim hizmet siyasetini ilke edinmiş bir siyasetçi olarak sonuç alıcı çabalarımız her bir projemiz için ayrı ayrı devam edecek, Çorum’un Merkezi Hükümet Bütçesinden hak ettiği payı alması için mücadelemizi, ısrarcı takibimizi sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.”
www.hitittv.com
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam