BAŞBAKAN ÇORUM'DAN KADIN ADAY İSTİYOR

3 Şubat 2015 10:57
Videoyu Aç BAŞBAKAN ÇORUM'DAN KADIN ADAY İSTİYOR
A
a

Elvan Şimşek / Özel : HER İLDE KADIN KOTASI OLACAK 2015'de kimler aday olacak? AK Parti’nin listesinde bu kez farklı bir sürpriz bekleniyor. AK Parti toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak bir sistemle seçimlere girecek.

2015'de kimler aday olacak?

 

2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan genel seçime 4 ay gibi zaman kala Çorum AK Parti’de milletvekili adayı olmak isteyen kadın adayalar  nabız yoklamaya devam ediyor. 

Kadın ve gençlik kollarının taleplerini de değerlendiren AK Parti, bu seçimde her ilden bir kadın aday göstermek istiyor. Bu konuda teşkilatların ve kadın aktivistlerin taleplerini alan AK Parti’nin her ilden göstereceği kadınların en az yarısının ise başörtülü olacağı belirtiliyor. AK Parti’nin önceki seçimlerde başörtülü aday göstermesi için kadın dernekleri yoğun bir kampanya yürütmüştü. İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin’in de adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.


Çorum'da şu anakadar  AK Parti’nin muhtemel milletvekili aday adayları

Şimdi Baştan saymaya başlayalım .

İsimleri sizlere karışık karışık yazacağız, sakın sıralama bu şekilde diye düşünmeyin aman ha...


Çorum AK Parti kulislerinde birçok isim telaffuz ediliyor. Kimler mi derseniz. Çoğunuzun belki de duyduğu isimler.


İşte Muhtemel milletvekili aday adayları;
.

İLKNUR ÇETİN, ARİFE GÜLGÜN VE LÜTFÜYE CERİTOĞLU-ÜLKER MAVRAL

 AK Parti’de uzun yıllar Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra sürpriz şekilde görevden alınan Kadın Kolları eski Başkanı Arife Betül Gülgün’ün de Milletvekili Aday Adayıığını Elvan Şimşek söyledi kesin Milletvekili Aday adayı 

AK Parti’de erkek adaylar kadar kadın adaylarda bir hayli öne çıkıyor. Bir önceki milletvekilliği seçiminde listeye girme başarısı gösteren Eczacı Lütfüye İlksen Ceritoğlu Kurt, kadın adaylar içerisinde ilk sırada bulunuyor. Kurt, bu seçimde de şansını deneyecek. 2007 yılında yapılan Genel Seçimde AK Parti’de 5. sıradan Milletvekili Adayı yapılan Çorum’un başarılı kadın avukatlarından İlknur Çetin’in ismi de kulislerde geçiyor. Çetin, bir süredir Ankara’da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında Hukuk Müşaviri olarak görev yapıyor.
Ülker Mavral  Mali müşavir her seçimde aday adaylığını koyuyor bu seçimlerde de aday adayı olmaya hazırlanıyor. İsmi geçen kadın adaylarının bazıları ise zemin yokluyor Elvan düşünyrum ama kesin değil diyenler de bir hayli fazla... 




------------------------------------------------------------------------------------------

AK Parti'nin Siyasi Kuilslerinde geçen Milletvekili aday adayları

Haber Analiz...Elvan Şimşek Ak Parti Milletvekili Aday adaylarını tek tek inceledi Yaklaşan Milletvekili seçimleri nedeniyle siyasi kulisler hız kazandı. Ak Partide Kimlerin aday adayı olabileceği kimlerin ise olamayacağı siyasi kulislerin en önemli konuları arasına girdi. AK Parti Çorum İl Teşkilatında da birçok kişinin adı Milletvekili aday adaylığı için konuşuluyor.

 
AK Parti'nin  Siyasi Kuilslerinde geçen Milletvekili aday adayları

 

23 Ocak 201517:38
-A
 

+A

 

SALİM USLU ,AGAH KAFKAS VE CAHİT BAĞCI

3. dönem kuralı nedeniyle bu seçimde mevcut milletvekillerinden Murat Yıldırım aday olamayacak. Cahit Bağcı ve Salim Uslu ile Çorum eski Milletvekili Agah Kafkas, bu seçimde parlamento için mücadele verecek güçlü isimler arasında yer alıyor. Alaca kökenli iki siyasetçiden biri olan  Salim Uslu  Hak-İş Konfederesyonunda başkanlık yapan Uslu, Ak Parti içerisinde ve  Ankara bürokrasisinde bağlantıları en güçlü,TBMM'de çalışma Performansı ile ön sıralarda yer alan siyasetçiler arasında gösteriliyor. Bakan Yardımcılığı görevinden sürpriz bir şekilde alınan Agah Kafkas’ın milletvekilliği adaylığı henüz kesin olmamaklabirlikte,Milletvekilliğinde 2 dönemi sona erecek olan Cahit Bağcı’nın ise 3. kez listeye girmesi bekleniyor. Bağcı’nın, milletvekilliği sona ermesi halinde özellikle Ak Parti genel merkez içinde veya Devlet Planlama Teşkilatında üst düzey bir göreve getirilebileceği konuşuluyor.

AHMET SAMİ CEYLAN

Ahmet Sami Ceylan İl Kongresi  sonrası  bütün hazırlıklarını tamamladı.Bilboardlarda
yer almaya başladı.İl Kongresi sürecinde desteklediiği İl başkanı adayı Rumi Bekiroğlu'nun il başkanı  olması kendine güven sağladı.Milletvekili aday adayı mülakatında genel merkezde bilinen bir isim oldu. 


FARUK ÖZKADER

Avukat Faruk Özkader de milletvekilliği aday olacağını  Elvan Şimşek'e telefon röortajında söyledi. Uzun bir süredir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a Ankara’da birlikte çalışan Özkader, Numan Kurtulmuş’un Bakanlık görevine getirilmesi ile birlikte boşa çıktı. Özkader’in yakın çevresine milletvekili adaylığını ilan ettiğini biliyoruz, bu konuda da Ankara’dan her türlü desteği alacağını belirtiiyor. Faruk Özkader yakında resmi adaylık için başvurusunu yapacak.
Milletvekili aday adayı mülakatında genel merkezde bilinen bir isim oldu. 


HALKBANK GENEL MÜDÜRÜ SÜLEYMAN ASLAN

Kuşkusuz bu isim Çorum siyasetinde uzun bir süre tartışılacak… 17 ve 25 Aralık operasyonlarının kilit aktörlerinden biri olan dönemin Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın AK Parti’den Milletvekili Adayı olacağı kulislere bomba gibi düştü. Çorum’un Osmancık İlçesinde doğan Süleyman Aslan, Halkbank Genel Müdürlüğü görevini yürütürken Hükümete yönelik yapılan darbe girişiminde tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Hükümetin sahip çıktığı önemli bürokratlardan biri olan Süleyman Aslan’ın Çorum’dan Milletvekili Adayı gösterilebileceği siyasi kulislerde “şok” etkisi yarattı.

ERDOĞAN’IN ÇORUMLU REKLAMCISI OLÇAK

AK Parti’nin adını bulan, seçim kampanyalarını belirleyen Çorumlu reklamcı Erol Olçak, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile birlikte AK Parti’deki reklamcılık görevini de bıraktı. Recep Tayyip Erdoğan’la 20 yıllık ilişkisi bulunan Erol Olçak, parti içerisinde ağırlığı olan bir isim olarak dikkat çekiyor. Olçak’ın yeni dönemde milletvekili olarak parlamentoya girebileceği, bu konuda zayıf bir ihtimalde olsa Çorum’dan “ağabey” formülü çerçevesinde milletvekili adayı gösterilebileceği siyasi çevrelerde dile getiriliyor.

MALİYE BAKANLIĞI MÜSTEŞARI NACİ AĞBAL-YAŞAR AKBIYIK-CAVİT DEMİRAL

Uzun bir süredir Maliye Bakanlığında Müsteşarlık görevinde bulunan hemşerimiz Naci Ağbal’ın adı da milletvekili adaylığı için geçiyor. Bayburt doğumlu olan, ancak çocukluk ve gençlik dönemi Çorum’da geçen 1986 yılı Çorum Lisesi mezunlarından Naci Ağbal, Hükümetin özellikle maliye alanında başarılı bulduğu bürokratlar arasında yer alıyor. Bir süre önce adı Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı içinde geçen Naci Ağbal’ın Çorum’dan Milletvekili Adayı olabileceği zayıf bir ihtimal olarak görülse de kulislerde sıkça ifade ediliyor. Yaşar Akbıyık akedemisyen ve Başbakanın yakından tanıdığı isimler arasında yer alıyor.Kendini bu süreçde şanslı görüyor.
Kırıkkale üniversiesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Yardımcı Doçent  Doktor Cavit Demiral akademisyen ve kariyer sahibi Mliletvekili  aday adayı

ORMAN BAKANLIĞI MÜSTEŞARI LÜTFÜ AKÇA

Yine Çorum’un yetiştirdiği önemli bürokratlardan Osmancıklı Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça’nın ismi de siyasi çevrelerde konuşuluyor. Akça’ya yakın kaynaklar, her ne kadar “aday olmayacak” dese de Müsteşarın ismi siyaset kulislerinde ağır basıyor.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ METİN ALKAN

Son yapılan Belediye Başkanlığı seçiminde de adı gündeme gelen Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın ismi bu kez de milletvekilliği seçiminde gündeme geldi. Alkan’ın önümüzdeki günlerde yapılacak “rektörlük seçimi” öncesi nabız yokladığı, siyasete sıcak baktığı kendisine yakın kaynaklarca dile getiriliyor.

MEHMET KARADAĞ-TİMUR CEVHER VE FATİH YAĞLI-HAŞİM AHLATCI-AHMET ÖLÇER

 Çorum merkezde Timur Cevher ve Fatih Yağlı’nın isimleri de milletvekilliği adaylığı için geçiyor. Bu isimlerden Timur Cevher, daha öncede milletvekili aday adayı olmuş, ancak komisyon elemeleri sırasında mevcut Milletvekili Murat Yıldırım’a karşı yarışı kaybetmişti. Bir diğer isim olan genç iş adamı Fatih Yağlı ise parti teşkilatındaki ağırlığı ile öne çıkıyor.Haşim Ahlatcı ise siyasi tecrübesi yüksek ve Mütevazi siyasi kişiliği ile Ak Partinin sevilen ismi Nabız yokluyor.Ahmet Ölçer genç dinamik ve çalışkan bir isim kendine güveni ile dikkat çeken Ölçer Milletvekili adaylığı için görevinden istifa edeceği günü bekliyor.Ahmet Ölçer ısınma turlarına başladı bile...
Av.Mehmet Karadağ Ak Parti'nin içinden bir siyasetcisi uyumlu herkes tarafından beğenilen ve takdir edilen bir isim.Çorum Belediye başkanlığı için aday  gösterilen en güçlü isimlerden biri olarak yer aldı.Karadağ adaylık için zemin yokluyor.

OĞUZHAN KAYA ve NUMAN SEZER

Osmancık’ta AK Parti İlçe Başkanlığı görevini yürüten Oğuzhan Kaya ile İskilip Belediyesi eski Başkanı Numan Sezer’in isimleri de milletvekilliği için geçiyor. Ayrıca, Osmancık’ta eski İlçe Başkanı Hacı Bayram İlhan ile Osmancık Belediyesi eski Başkanı Serdar Kurşun‘un isimleri de kulislerde ifade ediliyor.

HAKAN VELİDEDEOĞLU, CAVİT TATLI VE MUSTAFA EKER

İstanbul’da yaşayan Kargılı hemşerimiz hukukçu Cavit Tatlı ile Çorum’un tanınmış avukatlarından Hakan Velidedeoğlu’nun adı da kulislerde milletvekili aday adaylığı için geçiyor. Yine İl Genel Meclisi eski Başkanı Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Mustafa Eker’in ismi de siyaset çevrelerinde dile getiriliyor. Eker’in, bu dönem 3. dönem kuralı nedeniyle aday olamayacak Murat Yıldırım’la akraba olması da dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca, Kargılı genç eğitimci Ahmet Ölçer ile Sungurlulu Ali Osman Kıyak‘ın da milletvekili aday adayı olacakları dile getiriliyor.

 

Kaynak : www.hitittv.com







Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam