BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ÇORUM’DAKİ KONGREYE GELMİYOR

9 Kasım 2014 09:16
Videoyu Aç BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ÇORUM’DAKİ KONGREYE GELMİYOR
A
a

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Çorum Merkez İlçe 5. Olağan Kongresine katılmak üzere Çorum’a gelmesi bekleniyordu. Başbakan Davutoğlu Çorum'da Ak Parti içersin de gelişen siyasi gelişmelerden oldukça rahatsız.Davutoğlu'nun genel merkezdeki listesinde Çorum kongreleri yok .Kongreye Genel başkan yardımcılarından bir isim katılacak.

AK Parti Merkez İlçe Olağan Kongresi 30 Kasım 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek.

AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen takvim doğrultusunda kongre sürece devam ediyor. Anitta Otel’de yapılacak olan kongrede, delege seçimleri neticesinde belirlenen 400 delegenin yanı sıra mevcut merkez ilçe yönetimi ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de doğal delege olarak oy kullanacak. Genel Merkezin her kongre döneminde olduğu gibi bu dönemde de tek liste üzerinde durduğu kongre ile ilgili gerek Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve ekibi, gerekse de aday çıkarması beklenen İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve ekibinin çalışmaları devam ediyor.

400 DELEGE OY KULLANACAK

Geçtiğimiz günlerde mahalle ve köy delege seçimini özellikle de merkezde genel seçim atmosferinde gerçekleştiren AK Parti’de delege listelerinin genel merkez tarafından onaylanmasının ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

İl Başkanlığı tarafından da ilçe kongrelerinin tarihleri belirlenerek ilan edildi.

Çorum’da partili partisiz herkesin merakla beklediği kongre olan Merkez İlçe Kongresi’nin de 30 Kasım 2014 Pazar günü yapılmasına karar verildi.

Anitta Otel’de yapılacak olan kongrede, delege seçimleri neticesinde belirlenen 400 delegenin yanı sıra mevcut merkez ilçe yönetimi ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de doğal delege olarak oy kullanacak.

YARIŞ 2 LİSTE HALİNDE OLACAK

Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse’nin yeniden aday olmayacağını belirttiği Merkez İlçe Kongresi’nde başkan adaylığı için her hangi bir açıklama yapılmadı.

Genel Merkezin her kongre döneminde olduğu gibi bu dönemde de tek liste üzerinde durduğu kongre ile ilgili gerek Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve ekibi, gerekse de aday çıkarması beklenen İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve ekibinin çalışmaları devam ediyor.

Mustafa Köse ve ekibinin başkanlık için Ayhan Boyraz ile Yasin Özübek isimleri üzerinde durduğu, İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan’ın ise, siyasi kulislerde adı geçen Mustafa Alagöz ve Erhan Akar’ın aksine İl Başkan Yardımcısı Yaşar Anaç’ın adaylığına sıcak baktığı öğrenildi.Mevcut  Merkez İlçe ekibi şu anki delege listesinde herhangi bir değişlik yaşamadığı için  .Kongrede gösterilecek isimden oldukca emin görünüyor. 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ÇORUM'A GELMİYOR

Bu arada, 30 Kasım’da yapılacak AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılması bekleniyordu. Ancak  Davutoğlu,  Kongre program listesinden Çorum'u çıkardı. Değişiklik ise genelmerkezde Çorum'da yaşanan siyasi kirlilik olduğu söyleniyor .







Yorumhaber/ çorumtime-hitittv.com.
Elvan /Ali

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam