BAŞKAN KÜLCÜ ANİTTA OTELDE BASIN TOPLANTISI YAPIYOR

29 Mayıs 2014 10:44
Videoyu Aç BAŞKAN KÜLCÜ ANİTTA OTELDE  BASIN TOPLANTISI YAPIYOR
A
a

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü bu gün saat 09:30'da Çorum Yerel basın ile kahvaltılı basın toplantısın da Çorum'un 50 yıllık geleceğinin imar planlamanın hesapladığını sinevizyon eşliğinde anlattı.Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü bu gün saat 09:30'da Çorum Yerel basın ile kahvaltılı basın toplantısın da Çorum Değişiyor,Güzelleşiyor dedi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü bu gün saat 09:30'da Çorum Yerel basın ile kahvaltılı basın toplantısın da Çorum Değişiyor,Güzelleşiyor,sözü ile Çorum'un 50 yıllık geleceğinin imar planlamanın  hesapladığını sinevizyon eşliğinde  anlattı.Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir,Zeki Gül, Ahmet Yabacıoğlu, Turhan Candan katıldı.
 
BELEDİYE BAŞKAN KÜLCÜ BASIN TOPLANTISINA  şu sözlerle başladı ...
 
Bizim için Çorum vizyonu ve imar anlayışımız ve şehircilik anlayışımız ilgili görüşlerimizi anlatmak için bu basın toplantısını düzenlemiş bulunmaktayız dedi. Külcü ; Sinevizeğiyon görüntülerimizi izleyelim ve sonrasında da size Çorum'un nasıl değiştiği,nasıl güzelleştiğini hep birlikte göreceğiz .5.5 milyon metrekarelik alanı kapsayan imar düzenlemeleri ile birlikte Çorum'u nasıl geleceğe taşıdığımızı göreceksiniz.
 
Vizyonumuzuda,Misyonumuzuda Başbakanımızın anlayışından aldık
 
Bizler Belediyecilik anlayışımızı 1994 de Başbakanımız Erdoğandan öğrendik dedi.Külcü sinevizyon gösteriminde arada bilgiler sunarak,basın mensublarına kısa kısa bilgiler aktardı.
 
Buharaevler 20 Dönümlük imar yerinin görünümü ve imar ve tasırım projesi  
 
Buharaevler Mahallesi girişinin sağ tarafından bulunan ve yerleşime açılan yeni bölgenin üç boyutlu mimari sunumu yapıldı.Akşemsettin ve Devane bölgesini kapsayan dönüşüm çalışmaları oluşturdu.
 
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şehrin geleceğini imar etme konusunda, şehrin geleceğini planlayıp cesur adımlar attıklarını, hiçbir lokal düzenlemeye müsaade etmeyip, Projelerimizde bölgesel bütünlük esası konuları önem verdiklerini dile getirdi. 
 
 
Çorum için olmazsa Olmaz projeleri dikkat çekti
 
Yıllardır sorun olarak var olan aşağı sanayi  ve  Devane,Ayakkabıcılar arastası,Kale gibi kimsenin elini yakmamak için dokunmadığını konulara el attıklarını dile getiren  Külcü, Belediye olarak terminal, hal, spor kompleksi gibi projelere de imza attıklarını söyledi.
 
Bakırcılar çarşısında pürüz kalmadı,Başkan Külcü, bakırcılar bölgesi ile ilgili açılan 18 adet davanın 17’sinin belediye lehine sonuçlandığını söyledi ve Karakeçili ve Sancaktar Cami civarında sürekli satın almalar yaparak,imar düzenlemesi için planlama çalışması yaptık dedi.KSS’de dükkan yaptıklarını ve yeni dükkanların yapımının da devam ettiğini,Aşağı Sanayi esanfına yukarıya yağtığımız dükkanlar bitene kadar rahatsız etmeyeceğiz dedi.Külcü ayrıca 330 mülk sahibi var, oradan aldıkları kira üzerinden hesap yapıyorlar.Bizim de önceliğimiz kamu menfaati koruma gibi bir durumumuz söz konusudur dedi.
 
 
 Binevler meselesine de değinen Muzaffer Külcü..,

Çorum'da malum bu iş üzerinden nemalanmak isteyen Gazeteci,Avukat ve televizyoncular var .Bunlar bu davalardan bir sonuç çıkaramadılar dolayısıyla bunlar kaybetti, Çorum kazandı
 
Çorum’da iki tane temsilcisi var Her Sabah sağından kalkınca 3 milyon, solundan kalkınca 7 milyon isteyen bir dava ile birisi televizyonundan yaygara yapıyor, diğeri cübbesi ile yapıyor. Bunlar Çorum'u tam 7 yıl zaman kabettirdiler dedi. Bu davaların hepsi Danıştaydan döndü.
 
Osmancık Caddesi’ne paralel 20 metre genişliğinde yol açılacağını söyledi

Külcü Ulu Mezarlık ve Emniyet Müdürlüğü yanından gelen yolun ise 20 metreye çıkacağını ,Farabi Caddesi  yine aynı şekilde ,Farabi Caddesi’nin de bu düzenlenen planla düzenleneceğini söyleyen  Külcü, “Farabi Caddesi de bu planlama içerisinde tamamlanarak,açılmasına müsaade edeceğiz.” dedi.
Devane bölgesinde 3 bin 250 konutluk yaşam alanı yapacaklarını dile getirdi.
 
Hitit Tv.com Genel yayın yönetmeni Elvan Şimşek Çorum Belediye Başkanına bir soru Yöneltti. Şimşek sorusunda  Sayın Başkan Çorum'un 50 yıllık bir İmar ve yenileşme Planı gösterdiniz ve anlattınız. Çorum için umut verici ve baş döndürücü bir Planlama olmuş dedi. Şimşek Sayın Başkan bu basın toplantısında  ben şunu anladım... Siz Çorum'a 3.4.5 dönemlerede talipiz ve bundan sonrada beni ve ekibimi Çorum Belediye Başkanı olarak görecekmisiniz diyorsunuz ? Böyle bir düşünceniz var mı ?...Efsane mi olmak istiyorsunuz ? Bu planlamaların ileride Çorum'u büyük şehir yapmaya yönelik çalışmalarak olarak mı görmemiz gerekiyor dedi...
 
Elvan bey öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim “Önemli olan öldükten sonra hayırla yâd edilebilecek eserler bırakmaktır.” Başkan Muzaffer Külcü, biz bütünsel  bir imar planını  iyi bir Çorum’u meydana getirmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak amacıyla yaptık.Yapmış olduğumuz bu çalışmaların Çorum’a ve Çorumlu’ya hayırlı olmasını dilerim dedi.


Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam