BEKİROĞLU ‘GAZİ MUSTAFA KEMAL’İ SAYGIYLA ANIYORUZ’

8 Kasım 2015 08:33
Videoyu Aç BEKİROĞLU ‘GAZİ MUSTAFA KEMAL’İ SAYGIYLA  ANIYORUZ’
A
a

Rumi Bekiroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77’inci yılı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Atatürk’ün daima çağın ilerisinde hareket ettiğini, hayata geçirdiği refomların ve inkılapların milletimizi uygar dünya ile buluşturduğunu gibi bir çok devlete de örnek bir lider olduğunu dile getirdi. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı olarak Türkiye’nin yoluna devam ettiğini belirten Bekiroğlu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

'ÖVGÜYLE ANIYORUZ'

“Büyük şahsiyetler tas tutarak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakar gayretleriyle anılırlar. Bizler de millet olarak vefatının 77’inci yılında Atatürk’ü İstiklal Savaşımızın Başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak övgüyle anıyoruz.

'BİRÇOK DEVLETE DE ÖRNEK OLMUŞTUR'

Atatürk daima çağın ilerisinde hareket etmiştir. Hayata geçirdiği reformlar, inkılaplar milletimizi uygar dünyayla buluşturduğu gibi birçok devlete de örnek olmuştur. Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem onu dünya lideri yapmıştır.

‘GAZİ MUSTAFA KEMAL’İ ANIYORUZ’

Gazi Mustafa Kemal, ‘Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet olacaktır’ demiştir. Dolayısıyla Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmak, onun en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek, onun kendi deyimiyle muasır medeniyet seviyesine çıkarmakla mümkün olacaktır. Bugün bizler Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını artırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki gelecek nesillerimizde Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir. Bu düşüncelerle tekrar Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.”

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam