BELEDİYE MECLİSİNDE SİNİRLER GERİLDİ

5 Temmuz 2014 16:49
Videoyu Aç BELEDİYE MECLİSİNDE  SİNİRLER GERİLDİ
A
a

Çorum Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı çeşitli tartışmalara sahne oldu. Gündemin 2. Maddesi olan Samsun Ladik’te yer alan ve Çorum Belediyesi tarafından kullanılan rüzgar enerjisi için gayrimenkul alımı mecliste tartışmalara neden oldu.

Meclisin gündeminde yer alan gayrimenkul alımı ile ilgili olarak Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ladik’te kurulu olan santral hakkında kısa bilgiler verdi. Külcü, rüzgar enerjisi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini yanındaki gayrimenkulü almak istediklerini belirterek, burada 4 MGB enerji üretileceğini söyledi. Maliyetinin 4-5 milyon euro arasında olduğuna işaret eden Külcü, burası ile ilgili olarak fizibilitenin yapılmadığını 6 içerisinde çalışmaları tamamlayarak kurumlar arasında böyle bir santrale sahip tek belediye olacaklarını dile getirdi. Külcü, 15-20 yıl arasında Samsun Ladik’te ki santral ile Belediye’nin tüm elektirik giderlerinin karşılanacağını kaydetti.
 
BAŞKAN KÜLCÜ, ŞAMLI’YA SERT ÇIKTI
 
Külcü’nün konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Ayhan Şamlı, rüzgar enerji hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan el kaldırmak istemediklerini bunun için de Belediye Meclisi’ne bilgi verilmesini istedi. Bunun üzerine sinirlerin doruğa ulaştığı mecliste Meclis Başkanı Muzaffer Külcü, her dönem mecliste bununla ilgili açıklama yapmak zorunda olmadıklarını belirterek, Şamlı’ya sert çıkıştı.
Şamlı, “Enerjiyi niye Ladik’ten alıyoruz? Bu projeyi ayrıntılı bir şekilde anlatılmasından yanayız” diyerek Külcü’ye cevap verdi.
 
YARDIMCILARIMA GİDER ÖĞRENİRSİNİZ
 
Külcü de konuşmasında CHP Milletvekili Tufan Köse ve CHP İl Başkanı Cengiz Atlas hakkında sözler sarf etmesi üzerine Şamlı duruma müdahale ederek, “Bunun konumuzla ne alakası var. Ladik nedir neyin nesidir” diye tepki gösterdi.
Bunun üzerine Başkan Külcü, “İlgili belediye başkan yardımcısına gider öğrenirsiniz. Bizim gizlimiz saklımız yok. Rüzgar orada iyi olduğu için oradan satın aldık” dedi.
Tartışmanın büyümemesi için Külcü, gündem maddesini meclisin kabulüne sundu. Oy çokluğu ile madde kabul edildi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam