Berat ihsan ve ikramlardan biridir

12 Haziran 2014 10:28
Videoyu Aç Berat ihsan ve ikramlardan biridir
A
a

İl Müftüsü Mehmet Âşık, Berat Kandili nedeni ile yayınladığı açıklamada, “Bu geceyi uyanık bir gönülle geçirelim” dedi.

Zaman zannedildiğinden çabuk geçtiğini, sermayenin her gün azaldığını ifade eden Aşık, “Niyazi Mısri’nin dediği gibi eğer bu sermayeyi ebedi yatırıma dönüştürmezsek çekeceğimiz pişmanlığı izah edemeyiz” diye konuştu.
 
Bu gecenin Berat Kandili olduğunu hatırlatan Aşık, “Ömür sermayesi tükendi gitti bir ebedi kazanç elde etmedim. Sonunda anladım ama fırsat elden gitti, geriye dönüş mümkün değildir. Halbuki Yüce Rabbimiz bize her an yeni imkanlar, fırsatlar vermektedir. Her an göklerden üzerimize rahmet sağanakları dökülüyor. Yeterki bize ışığın ulaşmasını engelleyen aradaki bulutları günahları çıkartalım.
 
İşte bu ihsan ve ikramlardan biride 12 Haziran Perşembeyi Cumaya bağlayan gece Berat gecesidir. “Berat”Borçtan, günahtan ve cezadan kurtulmak ve temize çıkmak demektir” diye konuştu.
Aşık açıklamasına şöyle devam etti:
 
“Berat gecesi; feyizli bereketli ve Kur’an-ı Kerim’in tamamının Levh-i mahfuzdan (Allah katından) topluca bu gecede dünya semasına indirilmiş olmasından dolayı şerefli bir gece olduğundan dolayı mübarektir.
 Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Berat gecesinde şöyle dua ederdi.
“Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir.
 
 Beratın tek sahibi şüphesiz Yüce Allah’tır. Ancak her insanın beratıda kendi elindedir. Çünkü biz kendi yaptıklarımızı bilir ve gerçek bir tövbe ile günahlardan kaçınır, Salih amellerimizle Allah’a yönelirsek Allah bize mağfiret eder. Bizim her yaptığımız amel karşılığında Allah-ü Teâlâ bize iyilik ihsan eder. Biz affedici olursak Allah’ta bizi affeder. Bizgünahlarımızdan pişman olursak, Allah bizi doğru yola sevk eder ve kendi beratımızı ellerimizle almış oluruz. İşte bu gece bütün bunları düşünerek beratımızı hak edip etmediğimizin muhasebesini yapacağımız bir gecedir.
 
Bu gece Rabbimizden af dileyecek ve dua edeceğiz. Hep beraber Rabbimize niyaz ederek diyelim ki; “Allah’ım kalplerimizi yumuşat ve birbirimizi anlamamız için rahmetini tecelli ettir! Bize huzur ver, ülfet ver! Bize merhamet duygusu ver! Bize şuur ver, izan ver ve bizi insaftan ayırma! Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat verme! Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla! Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin tutturma! Ey Rabbimiz! Şüphesiz sen çok esirgeyicisin, çok merhametlisin.
 
Hz. Ali (R.A.) tan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz Buyuruyor ki;
“Şaban ayının yarı gecesinde yani (Berat Gecesi) olduğunda, gündüzünde oruç tutun, gecesini de ibadetle geçirin.”Çünkü Yüce Allah (c.c), o gece rahmetiyle gökyüzüne iner ve şöyle buyurur; “Günahının affını isteyen yok mu? Affedeyim, rızkının artmasını isteyen yok mu? Bol rızık vereyim, birde düçar olan yok mu? Afiyet vereyim. Yok mu şunu isteyen, yok mu bunu isteyen diye bu ilahi ses tan yeri ağarıncaya kadar devam eder. buyuruyor. İşte isteyeceklerimizi Rabbimizden bu gece isteyelim. Bu geceyi uyanık bir gönülle geçirelim. Günümüzü değerlendirerek, geçmişimizi sorgulayalım ve geleceğimizi planlamak için Berat gecesini fırsat bilelim.
Bu gece geçmiş namazlarımızı kılalım, Kur’an-ı Kerim okuyalım, tövbe edelim, muhtaçları sevindirelim,camilere gidip cemaat olalım ve birbirimizle kaynaşalım, Anne ve babalarımızın rızalarını alalım, çocukları sevindirelim. Akraba ve dostlarla telefonla da olsa tebrikleşelim. Aile huzurumuz için, Milletimizin birlik-beraberlik, kardeşlik ve huzuru için, mazlum milletlerin kurtuluşu ve bütün insanlığın hidayeti için dua edelim.
 
Berat gecesinde yatsı namazından önce Ulu Camide Müftülüğümüz tarafından kandil programı düzenlenecek ve Mevlit-i Şerif okunacaktır. Tüm halkımızı Berat Kandili programına davet ediyorum.
Bu vesileyle saygı değer Çorumlu kardeşlerimizin Berat Kandilini tebrik ediyor, gecemizin her türlü hayırlara, birlik, beraberlik barış ve aile huzuruna vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.”
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam