BERAT UZUN ADAYLIĞINI RESMEN AÇIKLAYACAK

12 Şubat 2015 23:14
Videoyu Aç BERAT UZUN ADAYLIĞINI RESMEN  AÇIKLAYACAK
A
a

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Özel Kalem Müdürlüğü görevinden AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adaylığı için istifa eden Siyaset Bilimci Berat Uzun, yarın resmi adaylık başvurusu için saat 14:00 da AK Parti Çorum İl Başkanlığı’n da bir basın toplantısı düzenleyecek.

13 Şubat 2015 Cuma günü saat 13:00 da Seçim Bürosu ( Üçtutlar Cad. No: 54 – Tanyeri İlköğretim Okulu Karşısı ) önünden, AK Parti Çorum İl Başkanlığı’na hareket edilecek.

Berat Uzun resmi adaylık başvurusu için parti binasında düzenleyeceği basın toplantısına tüm Çorum halkını davet ettiğini belirtti.

BERAT UZUN KİMDİR?

Berat Uzun, 1984 yılında Çorum’da dünyaya geldi. Annesi ev hanımı, babası esnaf olan Uzun, ilkokul, ortaokul ve liseyi memleketi Çorum’da tamamladı.

Lise öğrenimi sonrası üniversite eğitimi için KKTC’ye giden Uzun, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü okumuş ve ‘bölüm birincisi’ olarak mezun olmuştur.

Siyaset Bilimci Berat Uzun, siyaset bilimi üzerine çalışmalar yürütmüş, ‘Türk Siyasi Hayatı’, ‘Siyasi Tarih’, ‘Uluslararası İlişkiler’, ‘Siyasal Düşünceler Tarihi’, ‘Kıbrıs Sorunu’ vb. alanda birçok çalışma yapmıştır.

Lisans sonrası yüksek lisans eğitimi için Ankara’ya gelen Berat Uzun, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ‘Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalında’ yüksek lisans yaparak ‘Kentleşme ve Çevre Bilimleri Uzmanlık’ı derecesini elde etmiştir.

‘Yerel Yönetimler’, ‘Kentleşme’, ‘Kentsel Dönüşüm’, ‘Çevre Sorunları’, ‘Bölgesel Kalkınma’, ‘Yenilenebilir Enerji’ vb. konularda çok sayıda araştırma ve inceleme yapan Uzun, bu alandaki birçok konferansa konuşmacı yada katılımcı olarak iştirak etmiş, makale ve raporlar yazmıştır.

Aktif siyasete, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları’nda Ankara İl Başkan Yardımcısı olarak başlayan Uzun, ‘Dış İlişkiler’ ve ‘Üniversiteler’den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Uzun, AK Parti Gençlik Kolları’ndaki aktif saha çalışmaları sonrası AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkanlığında Özel Kalem Müdürü olarak görev almıştır. Uzun, halen AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı Özel Kalem Müdürü görevini yürütmektedir.

Berat Uzun, sürekli sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe olmuş ve STK’larda aktif görevlerde bulunmuştur. Özellikle AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndaki görevi esnasında AK Parti’nin STK’larla olan diyaloğunu arttırma üzerine birçok proje üretmiş ve paydaş STK’larla yürütülen bu projelerin içerisinde yer almıştır.

Üniversite yıllarında öğrenci kulüplerinde aktif görevler alan Uzun, üniversite tahsili sonrasında da STK’larda görev almıştır.

Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği – ESKAD üyeliği, İlim Yayma Cemiyeti – İYC Ankara Şube Üyeliği, Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği – ÇORİMDER Üyeliği ve kısa adı İYMED olan İlmi Yaşam ve Medeniyet Derneği’nin Kurucu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Uzun, halen bu görevleri devam ettirmektedir.

Vatani görevini Karaman’da tamamlayan ve evli olan Berat Uzun, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam