BİK GENEL MÜDÜRÜ KARACA ÇORUM’DA

29 Temmuz 2015 06:14
Videoyu Aç BİK GENEL MÜDÜRÜ KARACA ÇORUM’DA
A
a

Anadolu basını için yollara düşen Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca dün Çorum’a geldi. BİK Çorum Şubesi’nin ardından Valilik ve Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Yakup Karaca, öğle yemeğinde Çorumlu basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İkinci Bahar Lokantası’ndaki istişare toplantısına :BİK Genel Müdürü Karaca’nın yanı sıra Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Can, İlan Hizmetleri Müdürü İdris Cerit, BİK Şube Müdürü Osman Bolluk, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Şevket Erzen, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci, yerel gazete, radyo ve televizyon çalışanlarının yanı sıra bazı ajans temsilcileri katıldı.

Sakarya’dan başlayan Türkiye turu çerçevesinde Bolu’nun ardından Çorum’a gelen Karaca, BİK’in yerel medyaya yönelik hizmetlerini anlattı.

Toplantıya katılan yerel medya mensuplarının sorularını da cevaplayan Karaca, “El ele, kol kola gazeteciliği daha iyi bir noktaya taşıyacağız” dedi.

Çorum yerel basınından övgüyle söz eden BİK Genel Müdürü, “Kaliteli gazeteciliğe devam edin” diyerek kurumsal desteklerinin artarak süreceği mesajını verdi.

Gazeteciliğin herşeyden önce bir kamu hizmeti olduğunu hatırlatan Karaca, “Görevimizi basın ahlak ve ilkeleri çerçevesinde en iyi şekilde yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

“Gazeteciliğin amatör ruhla başarıyla yürütüldüğü bir il olan Çorum, basın açısından hak ettiği yeri korumalı ve daha ileri taşımalı. Kurum olarak bu hususta yeni projelerle yerel basını desteklemeye devam edeceğiz.

Gazetelerin gelirlerinin resmi ilanla sınırlı kalmaması, reklam gelirlerinin artırılması hususunda da çalışmalarımız sürüyor. Gazeteciliğin gelişimi hususunda Çorum belli başlı üslerimizden biri olacak.

Basın İlan Kurumu olarak, gazetecilik faaliyetlerinde tüm basın mensuplarının yanındayız. Bu vesileyle meslek mensuplarını dinlemeye geldik. Eğitim konusundaki talepleri önemsiyoruz. Bu hususta ihtiyaçlar dahilinde bölgesel organizasyonlar düzenleyerek somut adımlar atacağız. İşkur’la birlikte yerel medyada istihdamı kolaylaştırıcı ve artırıcı çalışmalar yapacağız. KOSGEB destekleriyle de basın işletmelerinin rehabilitasyonu ve yenilenmesini sağlayacağız.

Ülkemizin kalkınmışlık düzeyine, gelenek ve göreneklerine, medeniyet birikimi ve tarihsel mirasa uygun bir gazetecilik anlayışı en büyük beklentimiz. İyi gazetecilik yapmak tatlı ve lezzetli bir iş. Bu lezzeti yayınlarımızla okurlarımızla ve ülkemizle paylaşmalıyız. El ele, kol kola gazeteciliği daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inanıyor, tüm yerel basın çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum.”

Düzenlenen toplantıda söz alan BİK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Can da kurumsal çalışmalarla yerel medyanın yanında olduklarını vurgularken İlan Hizmetleri Müdürü İdris Cerit ise resmi ilan konusundaki soruları cevapladı.

Toplantının ardından Çorumlu basın mensuplarıyla günün anısına hatıra fotoğrafı çektiren Karaca, beraberindeki heyetle Tokat'a hareket etti.


Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam