BİLİM SANAYİ ve TİCARET MÜDÜRLÜĞÜNDEN TSO'YA ZİYARET

24 Nisan 2015 15:10
Videoyu Aç BİLİM SANAYİ ve TİCARET MÜDÜRLÜĞÜNDEN TSO'YA ZİYARET
A
a

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak, işletmelerin Yıllık İşletme Cetvelleri’ni en geç 30 Nisan 2015 tarihine kadar internet ortamında beyan etmeleri gerektiğini belirtti. Murat Ocak, giriş işlemini yapmayan işletmelere 835 TL idari para cezası uygulanacağını ifade etti.

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın ziyaretinde açıklamalarda bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak, Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin 6948 Sayılı Sanayi Sicili Kanunun 5. Maddesi gereğince her yıl 1 Ocak – 30 Nisan tarihleri arasında bir önceki yıla ait Yıllık İşletme Cetvelleri’ni eksiksiz doldurarak sistem aracılığıyla www.sanayi.gov.tr veya bağlı bulundukları ilin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlükleri’ne vermeleri gerektiğini aktardı.

Murat Ocak’ın verdiği bilgilere göre Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmeler; Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın resmi web sayfası olan www.sanayi.gov.tr adresindeki internet sitesinde e-hizmetler bölümünde yer alan ‘Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ ve buradan işletme adına alınan şifre ile sisteme girilip arkasından ‘İşletme’ menüsüne girildikten sonra çıkan ekranda ‘Belge No ile İşletmemi Getir’ menüsünden işletme çağırılarak Yıllık İşletme Cetveli için gerekli bilgiler doldurulup giriş yapılarak sistem üzerinden ‘İl Müdürlüğüne Gönder’ sekmesinin tıklanarak on-line olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne göndermeleri gerekmekte.

İşletmeleri, işlemlerini son güne bırakmamaları konusunda uyaran Ocak, “Sanayicilerimizin 835 TL’lik idari para cezasına muhatap olmamaları için Yıllık İşletme Cetvellerinin son günü olan 30 Nisan 2015 ‘i beklememeleri, bir an önce Yıllık İşletme Cetvellerinin girişlerini yapmaları önem arz etmektedir” dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam