BİTKİLERDEN İLACA GİDEN YOLCULUK

ÇORUM 18 Ekim 2016 11:59
Videoyu Aç BİTKİLERDEN İLACA GİDEN YOLCULUK
A
a

Çorum Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Organize edilen "Fitofarmakoterapi ve Hastalıkları"konulu konferans Çorum Hitit Üniversitesi konferans salonunda yapıldı.Özellikle doğal kaynaklardan elde edildiği iddia edilen ürünlerin pazarlanması aşamasında Aktarlarda satılan bitkilerin ne derecede insan sağlığına faydalı!...


Çorum Hitit Üniversitesi konferans salonunda yapıldı.Konferansa Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt,Hitit Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Reha Metin Alkan,Kamu hastaneleri Genel sekreteri Dr.Ömer sobacı,HastanelerHastane Başhekimi Doç.Dr.Sinan Zehir, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prf.Dr. İ.İrem Tatlı Çankaya,Ankara numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim görevlisi ayşe Kocagil Çelikbaş ve çok sayıda sağlık personeli katıldı. konferansta Gelenekselleştirilmiş Tıbbi bitkilerin hastalıklara iyi gelmesi ve bitkilerin hastalıklara yardımcı olması konusu dinleyenler tarafından ilgiyle izlendi. 

Konferansda  konuşulan ve tartışılan bazı konu başlıkları

Tarihsel gelişim içerisinde, ilaç birçok kaynaktan elde edilmiş ve halen aynı kaynaklardan gelişen yöntemler kullanılarak elde edilmeye devam etmektedir. İlaçlar; başta bitkiler olmak üzere; mikroorganizmalar, hayvanlar veya insanların kendilerinden doğal olarak elde edilebildiği gibi, bu ürünlerin işlenmesi ile semi-sentetik veya tamamen sentetik olarak da elde edilebilmektedir. İlaç üretimi sırasında bunun önemi; ilaçların en kolay, en ucuz, en verimli biçimde elde edilmesi ile ilaç endüstrisine yatırım yapan firmaların üretim maliyetlerini belirleyen unsurlar olması olarak verilebilir. Bir diğer soru; ilacın kesinlikle kullanılmaması gereken (kontrendikasyonlar) durumları var mıdır? Özel önlemlerin alınması gereken hastalık/sağlık durumlarının tedaviye etkileri ve gerekli önlemlerin özellikleri nelerdir? Bu tür hastalık/sağlık durumlarında beslenme için alınan yiyecekler veya eş zamanlı kullanılan diğer ilaçlar ile etkileşimleri söz konusu mudur? Etkileşim varsa, nasıl önlem alınır? İlaç aç mı alınmalıdır, yoksa tok mu? Buraya kadar sıralanan ve ilaç hakkındaki özellikleri ortaya koyan sorular ve yanıtlar, ilaçlar açısından olmazsa olmazlardır. İncelendiğinde ilaç ile ilgili bilgi kaynağı olan “Kısa Ürün Bilgisi” veya “Kullanma Talimatı” (eski adıyla prospektüs) içerisinde bulunduğu görülecektir.

İlaç geliştirilmesi ve ilaç kullanımını belirleyen en önemli konu, diğer tüm tıbbi uygulamalarda olduğu gibi kanıta dayanmasıdır. Kanıt söz konusu olduğunda ise kanıtın gücü ve kaynağı sorgulanır. Bu bağlamda ilaç için ortaya konan kanıtların üretici firma destekli olan çalışmalara dayanması da eleştirilere neden olmaktadır. Bu konu, bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde yanlış aktarılabilmektedir. İlaç geliştirilmesi ve üretimi, hemen tüm dünyada yalnız ilaç sanayi tarafından yapılmaktadır. Yatırımı yapan ve ilaç olabilmek için geçirilen bu süreçteki çalışmaları destekleyen başka bir kuruluşun olmasını beklemek gerçekçi değildir. Bu anlamda çalışmaların kim tarafından yapıldığı değil, yayınlanıp yayınlanmadığı çok daha önemlidir.

Aktarların,Televizyon ve İnternet araclarının bu konudaki bilgi eksiliği ve yanlış yönlendirilmeleri konularıda konferansda tartışılan konular arasında yer aldı. 






 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam