BOĞAZKALE BELEDİYESİ VE SUNGURLU BELEDİYESİNİN İDDİASI

22 Temmuz 2015 13:16
Videoyu Aç BOĞAZKALE BELEDİYESİ VE SUNGURLU BELEDİYESİNİN İDDİASI
www.hitittv.com
A
a

İşte o Tatışma yaratan Video Haber İzle... Çorum’un Sungurlu İlçesinde MHP’li Belediye tarafından hazırlattırılan tanıtım filmi, AK Partili Boğazkale Belediyesi’nin tepkisini çekti.

Tanıtım filminde Boğazkale’de bulunan yerlerin kullanıldığını iddia eden Boğazkale Belediyesi, MHP’li Belediyeyi hırsızlık yapmakla suçladı. Boğazkale Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“MHP’li Sungurlu Belediyesi bir tanıtım filmi hazırlamış ve resmi facebook sayfasından yayınlanmıştır. Halende yayınlanmaktadır. Bu tanıtım filminde en baştan en sona kadar pek çok yerde Boğazkale görüntüleri kullanılmıştır ve Boğazkalenin adı geçmeden herhangi bir kurum ve kuruluştan da izin alınmadan alenen ve resmen Mhp’li Sungurlu Belediyesi hak ihlali ve gaspta bulunmuştur.

Boğazkale’nin tarihi, kültürel ve doğal hazineleri sanki Sungurlu’nunmuş gibi gösterilerek bir algı çarpıtması yoluna gidilmeye çalışılmıştır, Hırsız bir zihniyetin tezahüründen başka bir şey olmayan bir çalışma hem Sungurluları utandırmış hemde Boğazkaleliler tarafından alenen hırsızlık olarak algılanmıştır. Çorum’a bağlı birbirine komşu iki ilçenin halkının böyle bir durumla karşı karşıya getirilerek aralarında husumet çıkartmaya yönelik bu zihniyetten Boğazkale halkı çok rahatsız olmuştur. Filmin açılış sahnesi Boğazkale İbikçam Göleti Japon Bahçesi mesire alanındadır. Nöbeti Baba türbesi ilçemizdedir.

Diğer Hitit kültüründen kalan objeler ilçemizdedir. Boğazkaleliler olarak acilen bir özür talep ediyoruz ve filmde bu eserlerin ve yaşam alanlarının sadece Boğazkalede olduğunun belirtilmesini talep ediyoruz.”

 

www.hitittv.com
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam